Ens solidaritzem amb Ucraïna i condemnem la violència

Condemnem fermament la invasió armada d’Ucraïna per part de la Federació Russa i, ens afegim a les veus nacionals i internacionals que reclamen una aturada immediata de l’atac armat i exigeixen respecte per la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna. 

Aquesta situació de violència sense precedents és completament injustificada i una violació flagrant de la llei internacional i dels drets humans que posa la seguretat i estabilitat global en risc, incloent l’acció climàtica. De la mateixa manera que el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat no coneixen fronteres, tampoc ho fan els conflictes armats. 

Lamentem el més que comprensible pas enrere que han hagut de fer les científiques i científics, actors polítics i activistes ucraïnesos implicades en fer avançar agendes climàtiques i ambientals a Ucraïna, incloses aquelles participants en el nou informe de l’IPCC, la publicació del qual és prevista per al proper 28 de febrer. Alhora, reconeixem el coratge demostrat per la comunitat científica russa amb la publicació de la seva carta oberta contra la guerra d’Ucraïna. 

Ens solidaritzem amb les ciutadanes i ciutadans d’Ucraïna, i amb totes les persones que ja pateixen i patiran les conseqüències negatives d’aquesta agressió militar.  

Des del CREAF cridem ben fort, fem ciència i no la guerra

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Sa Foradada, Menorca (Font: Crispin Jones a Unsplash)
Notícies
Florencia Florido

Una Mediterrània unida per la ciència pot impulsar l’acció climàtica

El CREAF i la Unió pel Mediterrani promouen la diplomàcia científica per fer front als grans reptes regionals derivats de l’emergència climàtica. Per fer-ho, han organitzat plegades el workshop “Increasing awareness of science diplomacy in the Mediterranean” i n’han publicat un informe ja disponible en accés obert.

Notícies
Jaume Terradas

Revolució Russa i ambient

Es commemoren els 100 anys de la Revolució d’Octubre liderada per Lenin i els bolxevics. Quina va ser la política científica i ambiental que va

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia