Search

Es presenta el llibre ‘Catalunya i futur’

Una compilació de tretze escrits sobre diferents aspectes actuals i futurs als que s’enfronta Catalunya, amb una necessitat d’autogovern evident. En ell hi col·labora en Jaume Terradas, on parla sobre l’estat i els reptes més importants que té el medi ambient català. 

El passat dimecres 27 de setembre, la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va acollir la presentació del llibre Catalunya i futur. Aquesta publicació posa sobre la taula valors, objectius i característiques que calen assolir a Catalunya en un futur immediat per tal que el país es posicioni i s’assimili als estats capdavanters d’Europa i del món. Per a fer-ho possible, amb els seus escrits, els autors destaquen en conjunt la necessitat d’un autogovern de qualitat a Catalunya, lluny del model actual de l’Estat espanyol.

Catalunya i futur és un llibre que recull aportacions de tretze homes experts en diferents matèries i camps relacionats amb l’economia, la sociologia, la cultura, la ciència, la política, o la justícia, entre d’altres. En un dels capítols, l’investigador i exdirector del CREAF Jaume Terradas, juntament amb el President de l’IEC, Joandomènec Ros, explica la situació actual i els reptes més importants als que s’enfronta el medi ambient i les persones que s’hi dediquen d’alguna manera a Catalunya.

Podeu adquirir el llibre a través d’aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Notícies
Jaume Terradas

Cal desaccelerar

Els temps actuals son de gran acceleració en els canvis a escala global i local. ¿Podrem continuar amb aquest ritme o ens caldrà desaccelerar? Reflexió d’en Jaume Terrades.

El botànic, gravat de Marià Fortuny. Font: Museu Nacional d'Art de Catalunya (https://www.museunacional.cat/es).
Notícies
Jaume Terradas

Els naturalistes també s’extingeixen

Vivim la sisena gran extinció d’espècies. És un procés molt ràpid de disminució de la biodiversitat. Juntament amb aquests processos d’extinció accelerada hi ha un altre procés d’extinció que resulta paradoxal: la dels naturalistes.

La mina de Bayan Obo a la Mongòlia Interior (Xina) conté una gran quantitat de minerals de terres rares. Font: REUTERS (2011).
Notícies
Anna Ramon

La humanitat esprem la taula periòdica d’esquena als riscos

La natura fa milions d’anys que se les arregla amb uns quants elements de la taula periòdica. En canvi, per construir el món dels humans en necessitem moltíssims més. Un nou article analitza les raons i conseqüències d’aquesta divergència.

Observació tardorenca del voluntariat de l'observatori RitmeNatura d'un papamosques gris sobre una branca que ha perdut les fulles a Pedralbes. Font: David Gispert
Notícies
Gerard Gaya

L’octubre més càlid dels darrers 70 anys provoca que floreixin a la tardor plantes silvestres i fruiters arreu de Catalunya

La calor dels darrers mesos, completament anòmala per l’època de l’any, ha alterat els cicles naturals de moltes espècies modificant el seus períodes de floració i caiguda de fulles. El projecte de ciència ciutadana Barcelona Reconnecta vol promoure l’observació dels canvis de la fenologia en l’entorn urbà com a eina per al seguiment del canvi climàtic.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia