Es presenta la iniciativa ‘The NODE’ al Parlament Europeu

The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)
The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)

La conferència servirà com a cloenda del projecte europeu MENFRI, liderat des del CREAF per l’investigador Enrique Doblas, i com a presentació de la plataforma independent NODE, una plataforma que pretén aglutinar els experts forestals de tota Europa.

The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)
El Parlament Euopeu, a Brussel·les. Autor: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)

El Parlament Europeu acollirà el proper dimecres 16 de novembre la conferència Feina, Desenvolupament, Inclusió Social i Migració pel Canvi Climàtic al Mediterrani: El poder transformador del sector forestal i ambiental. L’acte serà alhora el punt i final de MENFRI i el tret de sortida al seu successor, The NODE.

Ambdós iniciatives es mostren especialment rellevants en un context d’importants canvis econòmics, socials i polítics a la conca mediterrània, en els quals el sector forestal i ambiental pot ser un motor per al mercat de treball, el coneixement, la inclusió social i el diàleg entre pobles de la regió. Així, la conferència abordarà aquests temes i oferirà vies per a tractar reptes com les migracions humanes provocades pel canvi climàtic, el creixement a les regions mediterrànies i el seu desenvolupament.

La plataforma NODE (Node d’Oportunitats, Desenvolupament i Medi Ambient, per les seves sigles en anglès) i l’aproximació transversal que ofereix poden ser un element de suport molt útil per a les autoritats locals, institucions internacionals, la societat i el sector privat. Aquesta és una iniciativa, per tant, oberta a diferents actors i sectors de la societat interessats en unir esforços per a fer créixer i desenvolupar de forma conjunta i exponencialment noves oportunitats del mercat forestal i solucions. De fet, l’investigador del CREAF i Coordinador Científic del NODE, Enrique Doblas, creu que “aquest projecte pot generar llocs de treball, progrés social i desenvolupament sostenible”, un enfoc comú entre aquest i el seu predecessor, MENFRI.

UfM’s Mr. Almotaz Abadi and CREAF’s Dr. Enrique Doblas discuss opportunities for cooperation
L’investigador del CREAF Enrique Doblas (dreta) durant la reunió a Barcelona amb el dirigent de la Unió per a la Mediterrània, el passat mes de juny.

L’acte de Brussel·les també serà l’esdeveniment final d’aquest primer projecte, que ha treballat per a una conservació i gestió forestal innovadores al Mediterrani. MENFRI s’ha basat en els coneixements compartits entre les regions del nord i del sud de la conca mediterrània. Tanmateix, com destaca Enrique Doblas, “ens vam adonar que els resultats obtinguts per MENFRI no eren suficients. Era necessari incloure el creixement econòmic, facilitar la creació de negocis, potenciar el diàleg social i cultural i sobretot el desenvolupament sostenible. Necessitàvem un enfocament més ampli i flexible. Necessitàvem crear la plataforma NODE”.

La conferència comptarà amb la participació de representants de la Unió per a la Mediterrània i de l’Organització Internacional per a la Migració, i dels eurodiputats Santiago Fisas i Francesc Gambús, entre d’altres personalitats expertes.

Podeu registrar-vos per assistir a la conferència en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia