Search

Es presenta la iniciativa ‘The NODE’ al Parlament Europeu

The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)
The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)

La conferència servirà com a cloenda del projecte europeu MENFRI, liderat des del CREAF per l’investigador Enrique Doblas, i com a presentació de la plataforma independent NODE, una plataforma que pretén aglutinar els experts forestals de tota Europa.

The Euopean Parliament. Author: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)
El Parlament Euopeu, a Brussel·les. Autor: Claude Truong-Ngoc (CC BY-SA 3.0)

El Parlament Europeu acollirà el proper dimecres 16 de novembre la conferència Feina, Desenvolupament, Inclusió Social i Migració pel Canvi Climàtic al Mediterrani: El poder transformador del sector forestal i ambiental. L’acte serà alhora el punt i final de MENFRI i el tret de sortida al seu successor, The NODE.

Ambdós iniciatives es mostren especialment rellevants en un context d’importants canvis econòmics, socials i polítics a la conca mediterrània, en els quals el sector forestal i ambiental pot ser un motor per al mercat de treball, el coneixement, la inclusió social i el diàleg entre pobles de la regió. Així, la conferència abordarà aquests temes i oferirà vies per a tractar reptes com les migracions humanes provocades pel canvi climàtic, el creixement a les regions mediterrànies i el seu desenvolupament.

La plataforma NODE (Node d’Oportunitats, Desenvolupament i Medi Ambient, per les seves sigles en anglès) i l’aproximació transversal que ofereix poden ser un element de suport molt útil per a les autoritats locals, institucions internacionals, la societat i el sector privat. Aquesta és una iniciativa, per tant, oberta a diferents actors i sectors de la societat interessats en unir esforços per a fer créixer i desenvolupar de forma conjunta i exponencialment noves oportunitats del mercat forestal i solucions. De fet, l’investigador del CREAF i Coordinador Científic del NODE, Enrique Doblas, creu que “aquest projecte pot generar llocs de treball, progrés social i desenvolupament sostenible”, un enfoc comú entre aquest i el seu predecessor, MENFRI.

UfM’s Mr. Almotaz Abadi and CREAF’s Dr. Enrique Doblas discuss opportunities for cooperation
L’investigador del CREAF Enrique Doblas (dreta) durant la reunió a Barcelona amb el dirigent de la Unió per a la Mediterrània, el passat mes de juny.

L’acte de Brussel·les també serà l’esdeveniment final d’aquest primer projecte, que ha treballat per a una conservació i gestió forestal innovadores al Mediterrani. MENFRI s’ha basat en els coneixements compartits entre les regions del nord i del sud de la conca mediterrània. Tanmateix, com destaca Enrique Doblas, “ens vam adonar que els resultats obtinguts per MENFRI no eren suficients. Era necessari incloure el creixement econòmic, facilitar la creació de negocis, potenciar el diàleg social i cultural i sobretot el desenvolupament sostenible. Necessitàvem un enfocament més ampli i flexible. Necessitàvem crear la plataforma NODE”.

La conferència comptarà amb la participació de representants de la Unió per a la Mediterrània i de l’Organització Internacional per a la Migració, i dels eurodiputats Santiago Fisas i Francesc Gambús, entre d’altres personalitats expertes.

Podeu registrar-vos per assistir a la conferència en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Silvopastura mitjançant cabres a La petita granja de Clareta, Sant Mateu de Bages. Imatge: Veronica Couto
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què és la silvopastura?

Quan parlem de pastura acostumem a imaginar-nos bestiar que campa àmpliament pels prats verds, però no és l’únic cas. També existeix la silvopastura, on els animals campen per boscos i matollars.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia