“Escalfem amb biomassa i conservem els nostres boscos”, nou fullet sobre l’ús d’energia forestal

Portada i interiors del document.
Portada i interiors del document.

La Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del CREAF (Centre de recerca en ecologia terrestre i anàlisi del territori), ha editat el fullet Escalfem amb biomassa i conservem els nostres boscos, per explicar com l’ús de la biomassa forestal pot aportar beneficis ambientals, socials i econòmics molt interessants a escala municipal.

Portada i interiors del document.
Portada i interiors del document. Disseny i edició: José Luis Ordónez i Lucas Wainer.

La publicació repassa la implantació i distribució de les instal·lacions de biomassa als municipis de la província de Barcelona i les empreses que es desenvolupen al voltant d’aquest sector. També s’ofereix un cas pràctic d’estudi de viabilitat i l’anàlisi dels preus energètics dels combustibles que revela que la biomassa és una font d’energia renovable econòmica, amb preus estables en el temps i un estalvi important respecte els combustibles fòssils que pot arribar a superar el 60%.

En aquesta línia, els tècnics municipals poden consultar quins factors cal considerar per valorar un canvi d’instal·lació i quines diferències es poden apreciar respecte als combustibles fòssils.

En el llibre també s’expliquen les línies de foment i suport tècnic i econòmic que ofereix la Diputació de Barcelona per a la redacció de projectes executius d’instal·lacions de biomassa i per a treballs de restauració de terreny forestal i de planificació i gestió associades a la prevenció d’incendis forestals.

L’ús de la biomassa forestal per a la producció d’energia tèrmica s’està implantant de forma generalitzada a tot Europa. L’augment dels preus dels combustibles fòssils, la necessitat de disminuir la dependència energètica exterior que tenen molts països i els aspectes mediambientals positius que tenen les energies renovables, i més concretament, la biomassa, han facilitat que s’estiguin produint avenços tecnològics importants, tant en la producció de la matèria primera com en les instal·lacions tèrmiques.

La web de la Diputació de Barcelona dedica un apartat específic amb més informació sobre l’ús i gestió de la biomassa, així com les línies de foment de la seva implantació i una comparativa de preus amb altres fonts energètiques.

Descarregueu el document en versió PDF

També podeu llegir el document en l’ISSUU:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia