Search

Vols convertir el teu alumnat en un equip científic? 

Alumnes participant en activitats d'Escoles Verdes. Font: CREAF
Alumnes participant en activitats d'Escoles Verdes. Font: CREAF

El Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el CREAF fem una crida als professors i professores de les Escoles Verdes de Catalunya. L’objectiu és crear una xarxa d’alumnes que entenguin el funcionament de la ciència ciutadana i descobreixin com aquesta pot apropar-los a la natura. Concretament, oferim un paquet metodològic a les 800 Escoles Verdes del país perquè el seu alumnat pugui treballar en equip amb el CREAF. 

L’experiència dels dos darrers anys de formacions que el CREAF i la Xarxa d’Escoles Verdes hem dut amb el professorat ens ha permès generar un paquet d’eines metodològiques enfocades en tractar la recerca de la natura a les aules d’Ensenyament Secundari. Aquest conjunt d’eines permetrà involucrar plenament l’alumnat en la recerca de la conservació de la biodiversitat, el seguiment de les espècies invasores, o els efectes del canvi climàtic sobre el cicle biològic de plantes i animals, entre altres possibilitats. 

Video promocional de la Xarxa d’Escoles Verdes. Font: DACC i CREAF

L’alumnat dels centres que hi participin gaudirà de l’acompanyament científic del CREAF en els projectes que es vulguin portar a l’aula, aprendrà a estudiar els processos de la natura d’una manera clara i amb rigor científic i contribuirà a millorar el coneixement que tenim sobre el funcionament de la biodiversitat en els entorns més propers. 

Els professors i les professores de secundària que hi tingueu interès, podeu omplir un senzill formulari al web d’Escoles Verdes per rebre tota la informació i gaudir de l’acompanyament científic del CREAF en els projectes que vulgueu portar a l’aula. 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Anna Ramon
Notícies
Anna Ramon

Els arbres són la solució, també a l’escola!

Fa uns mesos, el CREAF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona van posar en marxa una enquesta al sector educatiu que van respondre més de 100 mestres. Volíem entendre

Notícies
CREAF

Neix el nou projecte de mecenatge social del CREAF

Després d’anys compartint i avançant en la nostra recerca, de treballar a nivell local i internacional per obtenir dades i crear coneixement per conservar la natura, des del CREAF volem fer un pas més obrint-nos a tota la societat, a vosaltres!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia