Gestió de les plantes invasores a Espanya

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"

Jara Andreu del CREAF, Montserrat Vilà del EBD-CSIC i Joan Pino del CREAF i la UAB, signen un article de difusió a la revista Investigación y Ciéncia que resumeix un estudi sobre gestió de plantes invasores a Espanya. Els resultats recomanen dedicar més recursos i esforços a la prevenció i detecció precoç de les invasions, així com al seguiment de les actuacions realitzades.

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L’article surt a l’últim número de “Investigación y Ciencia”

L’impacte de les invasions biològiques ha determinat que, en l’actualitat, la seva gestió s’hagi convertit en una prioritat per a la conservació de la biodiversitat i els espais naturals. Les invasions es produeixen com a conseqüència d’una sèrie d’etapes que inclouen el transport, la introducció, l’establiment i l’expansió d’espècies exòtiques fora de la seva àrea de distribució original. De totes les espècies transportades, només una petita proporció, les que etiquetem com «invasores», aconsegueixen superar les diferents etapes. Algunes d’elles ocasionen impactes ecològics importants sobre els organismes i els ecosistemes que envaeixen, i també comporten repercussions socioeconòmiques.

 

Si voleu llegir la resta de l’article el trobareu disponible al següent enllaç “Gestió de les plantes invasores a Espanya

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia