Search

Gestió de les plantes invasores a Espanya

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"

Jara Andreu del CREAF, Montserrat Vilà del EBD-CSIC i Joan Pino del CREAF i la UAB, signen un article de difusió a la revista Investigación y Ciéncia que resumeix un estudi sobre gestió de plantes invasores a Espanya. Els resultats recomanen dedicar més recursos i esforços a la prevenció i detecció precoç de les invasions, així com al seguiment de les actuacions realitzades.

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L’article surt a l’últim número de “Investigación y Ciencia”

L’impacte de les invasions biològiques ha determinat que, en l’actualitat, la seva gestió s’hagi convertit en una prioritat per a la conservació de la biodiversitat i els espais naturals. Les invasions es produeixen com a conseqüència d’una sèrie d’etapes que inclouen el transport, la introducció, l’establiment i l’expansió d’espècies exòtiques fora de la seva àrea de distribució original. De totes les espècies transportades, només una petita proporció, les que etiquetem com «invasores», aconsegueixen superar les diferents etapes. Algunes d’elles ocasionen impactes ecològics importants sobre els organismes i els ecosistemes que envaeixen, i també comporten repercussions socioeconòmiques.

 

Si voleu llegir la resta de l’article el trobareu disponible al següent enllaç “Gestió de les plantes invasores a Espanya

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia