Search

GRUMETS rep el segell Copernicus Academy

El segell Copernicus Academy identifica a GRUMETS (UAB i CREAF) com especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats.

Copernicus

Copernicus es defineix com el programa d’observació de la Terra més ambiciós de la historia. Creat per l’Agència Espacial Europea (ESA) i la Comissió Europea proporciona informació precisa, actualitzada i de fàcil accés per millorar la gestió del medi ambient, entendre i mitigar els efectes del canvi climàtic i garantir la seguretat ciutadana. A més, ha dotat  Europa de la capacitat d’accedir i d’operar aquestes dades de forma autònoma, sense dependre d’altres països o institucions.

Dins de Copernicus, la xarxa Copernicus Academy  interrelaciona universitats, centres de recerca, escoles de negocis i altres institucions d’educació, tant de la UE com de fora, amb les autoritats i proveïdors de serveis del programa, per tal d’incrementar la investigació col·laborativa i potenciar la formació de la propera generació d’investigadors, científics i emprenedors.

“El segell Copernicus Academy ens identifica com a especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats. Com a grup de recerca que complementa la seva intensa activitat de recerca amb una gran vocació docent i de transferència, ens permetrà beneficiar-nos del coneixement compartit del conjunt d’institucions que en formen part, alhora que podrem aportar el ‘know-how’ acumulat del grup”, explica Xavier Pons, catedràtic del Departament de Geografia i professor ICREA-Academia, director de GRUMETS.

La xarxa Copernicus Academy  interrelaciona universitats, centres de recerca, escoles de negocis i altres institucions d’educació que treballen en observació de la terra.

“Esperem que la distinció que acabem de rebre ens obri encara més les portes a projectes competitius. Però també en projectes més específics esperem poder generar sinergies amb altres equips que valorin que tenim un reconeixement addicional que ens identifica com a especialistes”, assenyala Lluís Pesquer, investigador del CREAF, professor associat del Departament de Geografia i membre també de GRUMETS.

Un grup de recerca amb una triple vessant: docència, innovació i recerca

En l’àmbit docent, GRUMETS coordina el Màster Oficial en Teledetecció i SIG de la Universitat, que va ser creat l’any 1994 i és el més antic de Catalunya. En el vessant innovador de desenvolupament i transferència d’aplicacions geogràfiques, compta amb el programa de SIG i Teledetecció MiraMon al capdavant, que fa enguany 25 anys i és utilitzat en 40 països”. Pel que fa a la investigació, GRUMETS ha desenvolupat noves tecnologies de processament i nous estàndards en geoserveis i metadades, i treballa sobre aplicacions en projectes de recerca de coneixement i dinàmica del territori (canvis de cobertes, sequeres, etc.) relacionats amb Copernicus i impulsats des de la UE i l’ESA.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L’alumnat dels FenoCentres ha aportat gairebé 1.400 observacions de plantes i animals a l’observatori ciutadà RitmeNatura. Autor: Pau Guzmán
Notícies
Gerard Gaya

Neix la xarxa de FenoCentres de l’observatori ciutadà RitmeNatura amb 18 escoles i instituts

Més de 500 alumnes de la província de Barcelona han observat 1.350 canvis en el calendari natural de 289 espècies diferents de plantes i animals gràcies a l’observatori ciutadà Ritme Natura. Aquestes dades ciutadanes es combinaran amb dades de satèl·lit i permetran crear FenoTwin, un mapa on es veurà en temps real com canvia la natura al llarg de l’any. Es presentarà, juntament amb la primera generació de la xarxa de FenoCentres, el 15 de juny.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia