Search

Heildelberg Cement guardona un projecte que fomenta la biodiversitat a les activitats extractives

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l'entrega del Quarry Life Award

El projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb el CREAF i es titula “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”.

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l’entrega del Quarry Life Award

El 27 de novembre va tenir lloc a l’Hotel de Congressos de Madrid l’entrega del Quarry Life Award. Aquest guardó premia projectes que fomenten la biodiversitat a les activitats extractives que l’empresa Heildelberg Cement té repartides arreu del món. El projecte guanyador a nivell espanyol va ser presentat pel biòleg Jaume Vila i en Vicenç Carabassa, tècnic del CREAF.

El projecte, titulat “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”, proposa la creació de diferents hàbitats per fomentar la biodiversitat de diferents grups d’espècies, algunes endèmiques o amb un cert grau d’amenaça, durant el procés d’explotació i de restauració de la pedrera que el grup explota a Llinars del Vallès.

En una primera fase es van seleccionar 5 projectes a nivell espanyol, que són els que han passat a la fase final, dels quals tres han estat premiats, entre ells el presentat per en Jaume Vila en col·laboració amb el CREAF i que ha rebut el primer premi.

Un cop atorgats aquests premis nacionals els 5 candidats preseleccionats opten al premi internacional. 

El proper 12 de desembre es donaran a conèixer a Berlin els guanyadors del concurs internacional, en el que opten grups de 18 països diferents amb més de 200 projectes. El jurat del concurs està constituït per científics de reconegut prestigi internacional, tècnics de l’administració amb experiència en matèria de restauració d’activitats extractives i representants del sector extractiu. Els projectes participants al Quarry Life Award es poden seguir a la web oficial: www.quarrylifeaward.es

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia