Heildelberg Cement guardona un projecte que fomenta la biodiversitat a les activitats extractives

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l'entrega del Quarry Life Award

El projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb el CREAF i es titula “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”.

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l’entrega del Quarry Life Award

El 27 de novembre va tenir lloc a l’Hotel de Congressos de Madrid l’entrega del Quarry Life Award. Aquest guardó premia projectes que fomenten la biodiversitat a les activitats extractives que l’empresa Heildelberg Cement té repartides arreu del món. El projecte guanyador a nivell espanyol va ser presentat pel biòleg Jaume Vila i en Vicenç Carabassa, tècnic del CREAF.

El projecte, titulat “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”, proposa la creació de diferents hàbitats per fomentar la biodiversitat de diferents grups d’espècies, algunes endèmiques o amb un cert grau d’amenaça, durant el procés d’explotació i de restauració de la pedrera que el grup explota a Llinars del Vallès.

En una primera fase es van seleccionar 5 projectes a nivell espanyol, que són els que han passat a la fase final, dels quals tres han estat premiats, entre ells el presentat per en Jaume Vila en col·laboració amb el CREAF i que ha rebut el primer premi.

Un cop atorgats aquests premis nacionals els 5 candidats preseleccionats opten al premi internacional. 

El proper 12 de desembre es donaran a conèixer a Berlin els guanyadors del concurs internacional, en el que opten grups de 18 països diferents amb més de 200 projectes. El jurat del concurs està constituït per científics de reconegut prestigi internacional, tècnics de l’administració amb experiència en matèria de restauració d’activitats extractives i representants del sector extractiu. Els projectes participants al Quarry Life Award es poden seguir a la web oficial: www.quarrylifeaward.es

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia