Search

Heildelberg Cement guardona un projecte que fomenta la biodiversitat a les activitats extractives

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l'entrega del Quarry Life Award

El projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb el CREAF i es titula “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”.

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l’entrega del Quarry Life Award

El 27 de novembre va tenir lloc a l’Hotel de Congressos de Madrid l’entrega del Quarry Life Award. Aquest guardó premia projectes que fomenten la biodiversitat a les activitats extractives que l’empresa Heildelberg Cement té repartides arreu del món. El projecte guanyador a nivell espanyol va ser presentat pel biòleg Jaume Vila i en Vicenç Carabassa, tècnic del CREAF.

El projecte, titulat “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”, proposa la creació de diferents hàbitats per fomentar la biodiversitat de diferents grups d’espècies, algunes endèmiques o amb un cert grau d’amenaça, durant el procés d’explotació i de restauració de la pedrera que el grup explota a Llinars del Vallès.

En una primera fase es van seleccionar 5 projectes a nivell espanyol, que són els que han passat a la fase final, dels quals tres han estat premiats, entre ells el presentat per en Jaume Vila en col·laboració amb el CREAF i que ha rebut el primer premi.

Un cop atorgats aquests premis nacionals els 5 candidats preseleccionats opten al premi internacional. 

El proper 12 de desembre es donaran a conèixer a Berlin els guanyadors del concurs internacional, en el que opten grups de 18 països diferents amb més de 200 projectes. El jurat del concurs està constituït per científics de reconegut prestigi internacional, tècnics de l’administració amb experiència en matèria de restauració d’activitats extractives i representants del sector extractiu. Els projectes participants al Quarry Life Award es poden seguir a la web oficial: www.quarrylifeaward.es

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia