Search

L’investigador del CREAF Josep Peñuelas, Premio Nacional de Investigación 2023 en l’àrea de ciències

El Premio Nacional de Investigación 2023 ha distingit l'investigador del CREAF i del CSIC Josep Peñuelas Reixach, com a referent internacional en la recerca del canvi global, pel seu lideratge en innovació tecnològica i la seva tasca divulgativa. Imatge: CREAF.
El Premio Nacional de Investigación 2023 ha distingit l'investigador del CREAF i del CSIC Josep Peñuelas Reixach, com a referent internacional en la recerca del canvi global, pel seu lideratge en innovació tecnològica i la seva tasca divulgativa. Imatge: CREAF.

El Premio Nacional de Investigación 2023 ‘Alejandro Malaspina’ atorgat pel Ministerio de Innovación y Ciencia distingeix l’investigador del CREAF i del CSIC Josep Peñuelas Reixach en l’àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Naturals. El guardó ressalta l’àmplia trajectòria científica de Peñuelas, com a referent internacional en la recerca del canvi global, així com el seu lideratge en innovació tecnològica i la seva tasca divulgativa. Aquest reconeixement anual posa en relleu la trajectòria i la rellevància internacional de professionals de la recerca, i es considera un dels més prestigiosos en ciència a l’Estat espanyol.

Josep Peñuelas –investigador principal de la Unitat d’Ecologia Global del CREAF– assumeix el premi com un honor i una responsabilitat, i insisteix en què s’atorga al treball intens d’un equip de científiques i científics compromesos a oferir alternatives i solucions per mitigar el canvi global des del coneixement científic. La ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, ha incidit en que el Premi Nacional de Recerca contribueix a fer avançar la ciència i, per tant, a assolir una vida millor per a les persones.

El Premi, per edats i gènere

El jurat que ha fallat el veredicte de cada modalitat l’han integrat 3 homes i 3 dones, excepte en l’àrea d’Humanitats i la de Dret i Ciències Econòmiques i Socials, que van estar composts per 4 dones i 2 homes.

De les 114 candidatures admeses dels Premios Nacionales de Investigación, 90 provenen de científics homes i 24 de científiques dones. L’edat mitjana dels premiats és de 61 anys. En el cas dels Premios Nacionales de Investigación per a Joves, de les 185 candidatures admeses, 97 provenen de científics homes i 88 de científiques dones. L’edat mitjana dels premiats en aquest cas és de 37 anys.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia