Quatre investigadors del CREAF tornen a ser distingits entre els més citats del món

Els investigadors Jordi Martínez-Vilalta, Maurizio Mencuccini, Josep Peñuelas i Jordi Sardans han tornat a ser inclosos a l’índex dels altament citats al món, que publica anualment l'empresa Clarivate, especialitzada en dades i anàlisi sobre innovació.
Els investigadors Jordi Martínez-Vilalta, Maurizio Mencuccini, Josep Peñuelas i Jordi Sardans han tornat a ser inclosos a l’índex dels altament citats al món, que publica anualment l'empresa Clarivate, especialitzada en dades i anàlisi sobre innovació.

Els investigadors Jordi Martínez-Vilalta (CREAF i professor de la UAB), Maurizio Mencuccini (CREAF i ICREA), Josep Peñuelas (CREAF i CSIC) i Jordi Sardans (CREAF) han tornat a ser inclosos a l’índex dels altament citats al món, que publica cada any l’empresa Clarivate, especialitzada en dades i anàlisi sobre innovació. Martínez-Vilalta i Mencuccini formen part del rànquing en la categoria de Plant and Animal Science, igual com Peñuelas que, alhora, també està distingit en l’àmbit d’Environmental and Ecology. I Sardans ha sigut destacat a la categoria Cross-Field.

Per a Jordi Martinez-Vilalta, el reconeixement està íntimament relacionat amb el fet de treballar en “grans àmbits de l’ecologia i la ciència de plantes i animals, que generen interès i discussió”. Segons Maurzio Mencuccini, la connexió entre el seu focus de recerca i el canvi climàtic explica gran part de l’interès que es genera: “la nostra presència en aquest rànquing indica la integració entre la ciència sobre plantes i el canvi climàtic, i la nostra col·laboració amb especialistes en canvi global, en Física, en modelització de la Terra, etc”. En paraules de Josep Peñuelas, tornar a aparèixer a l’índex dels professionals de la ciència més citats “és un reconeixement per a nosaltres, pels nostres equips i pels nostres àmbits de recerca”. I per part de Jordi Sardans, la seva producció científica s’especialitza en la resposta que la química pot donar a problemes ambientals, “per aportar una proposta àmplia que té cabuda a diverses publicacions”.

L'índex Clarivate s'adapta per reconèixer el treball interdisciplinari d'investigadores i investigadors, alhora que conviu amb d'altres més recents com ara el de la Coalition for Advancing Research Assessment i de la Declaration on Research Assessment.

L’índex Clarivate ha fet un esforç per adaptar-se als nous temps, impulsant per exemple el reconeixement dels investigadors i investigadores que treballen en diversos camps i de forma interdisciplinària. Aquest rànquing conviu amb d’altres que exploren noves maneres d’avaluar la recerca que estan apareixent els darrers anys, i que volen afavorir una ciència més diversa, inclusiva i col·laborativa, recolzada en regles i pràctiques d’ètica i integritat i impulsada per l’objectiu de maximitzar la qualitat i l’impacte de la recerca. En són dos exemples el plantejament de la Coalition for Advancing Research Assessment i el de la Declaration on Research Assessment (DORA).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La mina de Bayan Obo a la Mongòlia Interior (Xina) conté una gran quantitat de minerals de terres rares. Font: REUTERS (2011).
Notícies
Anna Ramon

La humanitat esprem la taula periòdica d’esquena als riscos

La natura fa milions d’anys que se les arregla amb uns quants elements de la taula periòdica. En canvi, per construir el món dels humans en necessitem moltíssims més. Un nou article analitza les raons i conseqüències d’aquesta divergència.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia