Search

Investigadors del CREAF participen a una trobada internacional d’experts en canvi global a l’alta muntanya

International Workshop al PN d'Aigüesrortes i Estany de St. Maurici. Foto: Paco Lloret
International Workshop al PN d'Aigüesrortes i Estany de St. Maurici. Foto: Paco Lloret

Durant els dies 4,5 i 6 de novembre Espot va reunir especialistes nacionals i europeus en diverses disciplines aplicades a l’entorn de l’alta muntanya per discutir els reptes futurs de la conservació d’aquest entorn. La trobada va comptar amb la participació dels investigadors del CREAF Jordi Catalán i Francisco Lloret.

International Workshop al PN d'Aigüesrortes i Estany de St. Maurici. Foto: Paco Lloret
International Workshop al PN d’Aigüesrortes i Estany de St. Maurici. Foto: Paco Lloret

En el marc dels actes del 60è Aniversari del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es va desenvolupar el taller teòric The High Mountain in a Changing World: Challenges for conservation. La sala d’actes de l’Ajuntament d’aquest poble aneuenc va acollir divuit especialistes en aplicacions científiques a l’alta muntanya. Durant el taller es van analitzar els canvis que ha petit el medi natural de l’alta muntanya i es van debatre els reptes que caldrà afrontar en un futur tenint en compte aquests canivs.

L’alta muntanya és una de les zones amb més superfície del món dedicada a la conservació en comparació amb les terres baixes.

Les ponències van abastar un ampli ventall de matèries que incloïen limnologia, climatologia, edafologia, botànica o fauna, per esmentar-ne algunes. El taller es va dividir en tres blocs diferenciats: The funcional landscape, centrat en la dinàmica i els canvis en el paisatge, The biodiverse landscape, enfocat a la biologia de l’alta muntanya i The culturized landscape, dedicat la intervenció i la influència humana dins del medi natural

Cada un dels ponents va explicar casos específics amb aplicacions locals que poden tenir repercussions globals, per exemple les diferències a nivell de biologia d’alta muntanya que es poden trobar en zones com els Alps i els Pirineus. Complementàriament es va fer una sortida de camp al voltant de l’estany de Sant Maurici on diversos ponents van poder fer explicacions in situ sobre estudis que estan portant a terme. Al llarg de l’any 2016 es preveu la publicació d’una monografia amb les ponències que es van presentar dins d’aquest taller.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Coneixement
Jaume Terradas

Dos llibres i un article

Aquest article està dedicat a la memòria del nostre estimat Marc Estiarte i Garrofé, mort el 22 de setembre de 2022 als 55 anys, després

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia