El fundador del CREAF ha rebut aquest matí la distinció d’aquesta fundació pel seu paper en la construcció de la ciència ecològica bàsica i aplicada, i específicament la seva aportació a la conservació de la natura i els espais naturals protegits.
El Paranimf de la Universitat d’Alcalá ha estat l’històric espai en què Jaume Terradas ha rebut la distinció Fernando González Bernáldez. En l’acte Carles Castell, president de EUROPARC-Espanya, ha fet la presentació de Jaume Terradas, destacant el seu paper en la construcció de la ciència ecològica bàsica i aplicada, i específicament la seva aportació a la conservació de la natura i els espais naturals protegits. Fernando Galván, rector de la Universitat d’Alcalá, ha fet lliurament de la distinció al professor Terradas.
Jaume Terradas, catedràtic emèrit d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat un dels pioners de la investigació en ecosistemes terrestres i de l'educació ambiental a Espanya.
Des del punt de vista institucional, destaca la seva tasca com a promotor i fundador del CREAF. Terradas va impartir la conferència “Ecologia per entendre el món”, després de la qual es va organitzar un col·loqui entre els assistents. Antonio Gómez Sal, catedràtic d’Ecologia de la Universitat d’Alcalá i patró de la Fundació Fernando González Bernáldez, va tancar l’acte.
Amb aquesta distinció, la Fundació Fernando González Bernáldez, fa públic el reconeixement a destacades personalitats relacionades amb la figura o el llegat de l’ecòleg Fernando González Bernáldez. Fins a la data s’ha concedit aquest reconeixement a Antonio López Lillo i Emilio Fernández Galiano (conjuntament el 2002), Ramón Llamas (2005), Ramón Tamames (2006), Pedro Montserrat (2008), Ricardo Guerrero (2010), Josefina Gómez Mendoza (2011) i Salvador Rivas Martínez (2013). Les conferències han estat recollides per la Fundació en la sèrie de documents “Lliçons Fernando González Bernáldez”
Podeu llegir a continuació del discurs de Jaume Terradas: