Search

Jaume Terradas participa en un capítol del llibre ‘Educació ambiental’ de la Diputació de Barcelona

El llibre, que es presentarà el proper 8 de juny, és una revisió dels 40 anys que porta l’educació ambiental exercint-se al nostre país.

educació_ambiental_blog

Fa ja quatre dècades, al 1983, que en Jaume Terradas parlava per primer cop de les bases conceptuals de l’educació ambiental. Ara, 40 anys després, torna a fer una revisió del tema al nou llibre que publica la Diputació de Barcelona: Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem?

L’investigador del CREAF i professor de la UAB comenta, al llarg del primer capítol, com creu que ha evolucionat aquesta disciplina. És un cas d’èxit? Ha fracassat? Terradas debat sobre aquestes qüestions comparant l’educació ambiental en diferents països, els seus inicis i la implicació universitària.

A partir d’aquesta introducció, el llibre planteja com avançar en l’àmbit a partir d’ara, casos d’exemple en educació urbana i en parcs naturals, la relació amb la comunicació i l’entrellat de la professió.

El llibre és gratuït per a estudiants, universitats, biblioteques, i pot adquirir-se en el següent enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Notícies
Jaume Terradas

Cal desaccelerar

Els temps actuals son de gran acceleració en els canvis a escala global i local. ¿Podrem continuar amb aquest ritme o ens caldrà desaccelerar? Reflexió d’en Jaume Terrades.

El botànic, gravat de Marià Fortuny. Font: Museu Nacional d'Art de Catalunya (https://www.museunacional.cat/es).
Notícies
Jaume Terradas

Els naturalistes també s’extingeixen

Vivim la sisena gran extinció d’espècies. És un procés molt ràpid de disminució de la biodiversitat. Juntament amb aquests processos d’extinció accelerada hi ha un altre procés d’extinció que resulta paradoxal: la dels naturalistes.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia