Search

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), que tindran un mandat de dos anys. Es tracta de Joan Nogué i Font, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona, Joan Pino Vilalta, director del CREAF, l’arquitecta Carme Pinós i Desplat i, finament, Josep Miquel Piqué Huerta, president executiu de La Salle Technova Barcelona, el parc d’innovació de La Salle Campus Barcelona.

Es tot un honor fer part del CADS, on espero aportar l’expertesa del CREAF i la meva pròpia en pro d’un futur més sostenible. JOAN PINO VILALTA

A més d’aquests quatre nomenaments, el Govern ha renovat per un nou mandat de dos anys Leandro Barquín Clopés, Alba Cabañas Varales, Purificació Canals i Ventín, Josep Oliver i Alonso i Miranda Schreurs. Així mateix, ha cessat per acabament del mandat els consellers i les conselleres del CADS Joan Clos Matheu, Carles Ibáñez i Martí, Cristina Pujades Corbi, Mònica Terribas i Sala, Lluís Torné i Sabata i Montserrat Viladrich Grau, a qui s’agraeixen els serveis prestats.

El CADS està integrat per un mínim de deu i un màxim de quinze membres, nomenats pel Govern a proposta del president del Consell entre persones de prestigi reconegut o representatives dels diferents sectors econòmics i socials. El seu mandat és per un període de dos anys i poden ser nomenats de nou per períodes addicionals de dos anys.

Altres funcions són promoure la transferència de coneixement i el diàleg entre el Govern, el món acadèmic i la societat civil en l’àmbit del desenvolupament sostenible, assessorar el Govern en el disseny i l’execució d’actuacions per promoure l’educació per a la sostenibilitat i, finalment, promoure la implicació dels sectors econòmics i socials en el procés de desenvolupament sostenible de Catalunya. Des de 2017 dona suport al Govern en les actuacions impulsades per contribuir a l’assoliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

El CADS, creat el desembre de 1998 és un òrgan col·legiat que té com a funció principal assessorar el Govern en l’àmbit del desenvolupament sostenible i, especialment, en la integració de la sostenibilitat en les polítiques, instruments de planificació territorial i sectorial, en projectes legislatius i normatius i en projectes o iniciatives estratègiques impulsades pel Govern.

Des de 2004 és membre de la xarxa EEAC, que reuneix 18 consells assessors en medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic de governs i parlaments de 14 estats i regions d’Europa, i és una de les organitzacions impulsores del MedECC, el grup d’experts en canvi climàtic i ambiental a la Mediterrània en el que el CREAF també col·labora.

Joan Pino Vilalta (Barcelona, 1967)

Director del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) des de 2019 i catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona des del mateix any.

Llicenciat i doctor en Ciències Biològiques, en l’especialitat de Botànica, per la Universitat de Barcelona (1990 i 1995, respectivament). La seva tesi doctoral es va centrar en la biologia i la dinàmica de les poblacions de les espècies arvenses. Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica (1998).

Investigador del CREAF des de 1997, en va ser subdirector entre els anys 2012 i 2019. Professor d’Ecologia a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2006. La seva recerca se centra en l’ecologia del paisatge, especialment en les relacions de l’estructura i la dinàmica del paisatge amb la riquesa i la composició de la biodiversitat, i en l’aplicació d’aquests resultats en la planificació territorial. També fa recerca en l’ecologia de les invasions biològiques, particularment en l’anàlisi de la capacitat invasora de les espècies i del risc d’invasió de territoris i hàbitats. Compta amb més de 80 publicacions científiques, incloent articles en revistes SCI i en altres revistes, i capítols de llibres.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia