Search

Josep Peñuelas apareix a la llista de científics més influents del món

Josep Peñuelas
Josep Peñuelas

La llista 2017 Highly Cited Researchers recull l’1% d’investigadors i investigadores més citats en 21 camps de recerca. És la tercera vegada que Peñuelas rep la distinció.

Josep Peñuelas
Josep Peñuelas

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas és un dels científics més influents en el camp del Medi Ambient i Ecologia, segons la llista 2017 Highly Cited Researchers elaborada per Web of Science. En ella hi apareixen aquelles persones que tenen un major impacte en la seva àrea de recerca. Per elaborar la llista, s’ha agafat l’1% dels investigadors i investigadores que més vegades han estat citats en les publicacions científiques durant el 2017. La classificació inclou més de 3.300 persones de 21 camps de recerca diferents. Aquest és el tercer cop que Josep Peñuelas figura a la llista, després de ser-hi els anys 2014 i 2016.

En el camp del Medi Ambient i l’Ecologia, apareixen tres persones vinculades a institucions de recerca espanyoles: Miguel B. Araújo, Fernando Valladares i Montserrat Vilà. Per altra banda, Peñuelas és un dels 16 homes i 2 dones catalanes que figuren a la llista, la majoria vinculades a centres d’investigació mèdica.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia