Search

Josep Peñuelas, membre distingit de l’Acadèmia Xinesa de la Ciència

Durant dues setmanes del mes de maig, l’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va visitar el país asiàtic. Peñuelas col·labora habitualment amb personal investigador de diferents institucions de recerca xineses.

peñuelas_xina

Josep Peñuelas va visitar el maig passat la Xina en motiu del reconeixement com a membre distingit de l’Acadèmia Xinesa de la Ciència. Durant la seva estada Peñuelas va aprofitar per oferir xerrades i seminaris en centres amb els quals hi col·labora sovint: el Institute of Urban Environment de Xiamen; el Nanjing Institute of Soil Sciences, el Jiaxing Institute of Agricultural Sciences, el College of Urban and Environmental Sciences de la Universitat de Beijing, el Institute of Tibetan Plateau Research; i el Research Center for Eco-environmental Sciences de Beijing.

L’investigador també va visitar diversos camps experimentals i granges on está previst que comencin estudis sobre genètica, microbiota i l’expansió de contaminants. Aquestes trobades amb gent dels centres xinesos han ajudat a millorar la cooperació entre el projecte ERC Synergy Imbalance-P, que lidera Peñuelas, i les actuals i futures investigacions que es produiran a la Xina.

peñuelas_xina_camp

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Cabanya a les muntanyes d'Astúries. Imatge: Paco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Ecologia i despoblament rural

La despoblació del món rural s’ha guanyat un lloc a l’agenda política i social. El govern d’Espanya i les comunitats autònomes tenen programes per revertir-la o almenys mitigar-la. Fins i tot, la Unió Europea elabora estratègies i plans d’acció. Hi ha força raons per fer-ho.

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

La ciència i la meteorologia s’uneixen en una sessió moderada per Marta García, presidenta mundial de WWCOTY, amb Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF; Mar Gómez, meteoròloga, i Marga López Rivas, investigadora de la Universidad de Cádiz (d’esquerra a dreta). Imatge: elDiario.es
Notícies
Adriana Clivillé

Per què cal llegir l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere

El paper social de la dona i la seva vulnerabilitat són dues de les claus que expliquen per què és crític apropar-se a l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere. Quatre professionals comparteixen opinions complementàries, en una conversa convocada per elDiario.es en la qual intervé Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia