Search

Josep Peñuelas rep el premi Rei Jaume I 2015 de Protecció de Medi Ambient de la mà del Rei Felip VI

El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.
El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.

El passat 2 d’octubre Josep Peñuelas, professor d’investigació del CISC i investigador del CREAF, va rebre el Premi Rei Jaume I en la categoria de Protecció del Medi Ambient. El guardó va ser otorgat pel Rei Felip VI en un acte a València.

El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.
El Rei Felip VI va fer l’entrega del Premi Jaume I.

El jurat Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient ha destacat la seva feina, molt reconeguda per la comunitat internacional, que ha posat en evidència l’efecte de la contaminació atmosfèrica i del canvi climàtic a l’estructura i el funcionament dels ecosistemes i la biosfera, especialment en els ecosistemes terrestres.

Peñuelas ha publicat sis llibres d'ecologia i més de 800 articles científics.

A la 27ena edició d’aquests guardons hi va assistir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso; i l’Alcalde de València, Joan Ribó, entre altres autoritats polítiques i de la societat.

Els premis van ser entregats a Luis Liz Marzán (Investigació Bàsica), Juan José Dolado (Economia), Josep Brugada (Medicina Clínica), Josep Peñuelas (Protecció del Medi Ambient), Pablo Artal (Noves Tecnologies), Óscar Landeta (Emprenedor) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (Compromís Social).

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia