Josep Peñuelas rep el premi Rei Jaume I 2015 de Protecció de Medi Ambient de la mà del Rei Felip VI

El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.
El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.

El passat 2 d’octubre Josep Peñuelas, professor d’investigació del CISC i investigador del CREAF, va rebre el Premi Rei Jaume I en la categoria de Protecció del Medi Ambient. El guardó va ser otorgat pel Rei Felip VI en un acte a València.

El Rei Felip VI va fer l'entrega dels premis Jaume I.
El Rei Felip VI va fer l’entrega del Premi Jaume I.

El jurat Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient ha destacat la seva feina, molt reconeguda per la comunitat internacional, que ha posat en evidència l’efecte de la contaminació atmosfèrica i del canvi climàtic a l’estructura i el funcionament dels ecosistemes i la biosfera, especialment en els ecosistemes terrestres.

Peñuelas ha publicat sis llibres d'ecologia i més de 800 articles científics.

A la 27ena edició d’aquests guardons hi va assistir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso; i l’Alcalde de València, Joan Ribó, entre altres autoritats polítiques i de la societat.

Els premis van ser entregats a Luis Liz Marzán (Investigació Bàsica), Juan José Dolado (Economia), Josep Brugada (Medicina Clínica), Josep Peñuelas (Protecció del Medi Ambient), Pablo Artal (Noves Tecnologies), Óscar Landeta (Emprenedor) i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (Compromís Social).

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia