Josep Peñuelas recull el Premi Ramon Margalef 2016

Carles Puigdemont lliura el premi Margalef a Josep Peñuelas. Foto: Jordi Queralt (c)
Carles Puigdemont lliura el premi Margalef a Josep Peñuelas. Foto: Jordi Queralt (c)

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va lliurar dimarts passat el Premi Margalef d’Ecologia a l’ecòleg Josep Peñuelas, per l’impacte internacional de la seva recerca en diferents àmbits d’aquesta disciplina.

Carles Puigdemont lliura el premi Margalef a Josep Peñuelas
Carles Puigdemont lliura el premi Margalef a Josep Peñuelas: Foto Jordi Queralt (c)

L’acte de lliurament s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on l’ecòleg Jaume Terradas ha fet la glosa del guardonat. El president Puigdemont ha destacat el compromís d’en Peñuelas amb la sostenibilitat del planeta i amb la conservació de la natura i també el seu compromís amb Catalunya. Peñuelas és el primer català i el tercer europeu que rep el guardó, de les dotze edicions que porta el premi.

Peñuelas envoltat de diferents companys. Foto: Jordi Queralt (c
Peñuelas envoltat de diferents companys. Foto: Jordi Queralt (c)
Josep Peñuelas mostra el guardó al públic assistent. Foto: Josep Queralt (c)
Josep Peñuelas mostra el guardó al públic assistent. Foto: Jordi Queralt (c)

Un dia abans, dilluns, i en motiu del Premi, l’Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona va acollir el fòrum científic De la fertilització a l’escalfament. Ecologia global inspirada en el llegat de Margalef. Aquí podeu veure la gravació de l’acte.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La mina de Bayan Obo a la Mongòlia Interior (Xina) conté una gran quantitat de minerals de terres rares. Font: REUTERS (2011).
Notícies
Anna Ramon

La humanitat esprem la taula periòdica d’esquena als riscos

La natura fa milions d’anys que se les arregla amb uns quants elements de la taula periòdica. En canvi, per construir el món dels humans en necessitem moltíssims més. Un nou article analitza les raons i conseqüències d’aquesta divergència.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia