L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Avui és el Dia Internacional de l’Educació Ambiental, una data que posa en valor la l’aprenentatge al voltant de la natura i que representa una de les motivacions del CREAF. L’ecologia ens mou i l’educació, també! Per això, hem posat en marxa un projecte amb l’àrea educativa de la Fundació Kilian Jornet (FKJ), que coordina la Núria Brugada, per treballar estretament amb les escoles i explicar la situació actual de pèrdua de biodiversitat als nostres ecosistemes. 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica. L’esportista català també ha entrevistat Josep Maria Mallarach per entendre millor els valors de la biodiversitat i Carlos Lalueza per la component genètica. Un total de 15 centres de secundària es van apuntar al projecte, implicant-se així en el medi natural del seu entorn i aprenent sobre la importància d’aquest i de la biodiversitat que acull.  

A més d’apropar aquest coneixement als Instituts, el projecte ha permès obrir el debat a l’alumnat per entendre les seves preocupacions al voltant de la crisi de biodiversitat. Això és així perquè durant la xerrada es van donar resposta a un seguit de preguntes que havien fet ells mateixos prèviament i que anaven dirigides als científics i científiques ponents. Així mateix, aquesta informació es va traslladar a uns clips breus pensats per educació primària

Per tal d’afermar aquesta col·laboració entre el CREAF i la FKJ i portar-la més enllà de l’assessorament dels últims mesos, firmarem un conveni durant el 2023 que busqui una promoció conjunta d’activitats d’educació ambiental i que puguem seguir compartint el coneixement del nostre entorn amb la mainada. 

Si voleu recuperar les entrevistes i conèixer més sobre la biodiversitat: 

Articles relacionats

Escarabat japonès (Popillia japonica). Autoria: Ryan Hodnett, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.
Notícies
CREAF

La xarxa InvaNET identifica les 108 espècies exòtiques amb més risc d’envair els ecosistemes d’Espanya

Un equip científic de més 31 institucions espanyoles ha identificat les 108 espècies exòtiques d’animals i plantes amb més risc tenir un fort impacte ambiental en els pròxims 10 anys a Espanya. El treball s’ha dut a terme des de la xarxa InvaNET, on el CREAF és una de les entitats coordinadora, i s’ha publicat recentment en la revista Journal of Environmental Management.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia