Search

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Avui és el Dia Internacional de l’Educació Ambiental, una data que posa en valor la l’aprenentatge al voltant de la natura i que representa una de les motivacions del CREAF. L’ecologia ens mou i l’educació, també! Per això, hem posat en marxa un projecte amb l’àrea educativa de la Fundació Kilian Jornet (FKJ), que coordina la Núria Brugada, per treballar estretament amb les escoles i explicar la situació actual de pèrdua de biodiversitat als nostres ecosistemes. 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica. L’esportista català també ha entrevistat Josep Maria Mallarach per entendre millor els valors de la biodiversitat i Carlos Lalueza per la component genètica. Un total de 15 centres de secundària es van apuntar al projecte, implicant-se així en el medi natural del seu entorn i aprenent sobre la importància d’aquest i de la biodiversitat que acull.  

A més d’apropar aquest coneixement als Instituts, el projecte ha permès obrir el debat a l’alumnat per entendre les seves preocupacions al voltant de la crisi de biodiversitat. Això és així perquè durant la xerrada es van donar resposta a un seguit de preguntes que havien fet ells mateixos prèviament i que anaven dirigides als científics i científiques ponents. Així mateix, aquesta informació es va traslladar a uns clips breus pensats per educació primària

Per tal d’afermar aquesta col·laboració entre el CREAF i la FKJ i portar-la més enllà de l’assessorament dels últims mesos, firmarem un conveni durant el 2023 que busqui una promoció conjunta d’activitats d’educació ambiental i que puguem seguir compartint el coneixement del nostre entorn amb la mainada. 

Si voleu recuperar les entrevistes i conèixer més sobre la biodiversitat: 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia