Search

La FAO selecciona a Pilar Andrés per redactar un informe mundial sobre l’estat de la biodiversitat del sòl

Imatge de la crida al web de la FAO
Imatge de la crida al web de la FAO

Pilar Andrés formarà part d’un grup de treball format per altres experts i expertes del món científic, que també inclourà membres d’entitats relacionades amb el sòl i representants d’administracions publiques, per exemple.

 

Imatge de la crida al web de la FAO
Imatge de la crida al web de la FAO

La investigadora del CREAF aportarà la seva expertesa en ecologia, biodiversitat del sòl i restauració d’ecosistemes en els capítols 5, sobre amenaces a la biodiversitat i a les funcions del sòl, i 8, sobre reptes i oportunitats. Treballarà en ambdós capítols sota la coordinació de Georges G. Brown (EMBRAPA, Barsil) i Wim van der Putten (Netherlands Institut of Ecology), respectivament.

Aquest informe coordinat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, la FAO per les seves sigles en anglès, dóna resposta a la decisió 14/30 de la Conferencia de les Parts del Conveni sobre la Diversitat Biològica (CDB). Per fer-ho possible,  compta amb el suport d’altres organismes relacionats amb  la protecció de la biodiversitat del sòl com són el Global Soil Partnership (GSP), el Intergovernmental Technical Panel on Soils (ITPS),  la Convention on Biological Diversity (CBD), el Global Soil Biodiversity Initiative i la Comissió Europea. L’objectiu és fer un estudi que inclogui el coneixement actual sobre la diversitat biològica del sòl, els reptes futurs i les potencialitats o oportunitats. Serà una guia útil de planificació i preparació de la Conferència de les Parts COP15 que es celebrarà a la Xina al 2020.

El grup de treball donarà resposta a una necessitat urgent: fer una avaluació global i regional sobre aquest tema. Aquest informe ajudarà a omplir els forats de coneixement i informar als responsables polítics i a altres parts interessades sobre les conseqüències de les seves accions sobre l’ús de la terra, el canvi climàtic, la biodiversitat i els serveis dels ecosistemes.

Segons el mateix comunicat de la FAO “La biodiversitat del sòl és enorme, però la major part d’aquesta diversitat segueix sent desconeguda i està cada vegada més amenaçada per la degradació de la terra. Tot i aquesta manca de coneixement, la biodiversitat del sòl representa un recurs biològic i genètic extremadament important per a la innovació biotecnològica amb molts beneficis per a la societat.”

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia