Search

La Fundació Cívica Innomnium i el CREAF promouran la recerca i la innovació en la gestió sostenible del territori

Moment de la signatura amb Albert Latorre (esquerra) i Joan Pino (dreta)
Moment de la signatura amb Albert Latorre (esquerra) i Joan Pino (dreta)

El CREAF i la Fundació Cívica INNOMNIUM  construeixen una aliança estratègica signant un acord marc de col·laboració per potenciar el desenvolupament i la transferència de coneixement en l’àmbit rural, concretament amb projectes arrelats a la terra i centrats en territoris especialment oblidats

Ambdues entitats s’uneixen per promoure una gestió ambiental que resolgui els reptes territorials incloent als agents de cada territori. Per fer-ho realitat, aquest compromís inclou la col·laboració en la divulgació científica i ambiental com a pas previ a la generació de consens i a processos de participació ciutadana.

“Per adaptar-nos a la crisi actual que ja tenim a sobre cal entendre i tenir un coneixement ampli de les causes i efectes del  canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, el canvi d’usos dels sòls, i la degradació dels ecosistemes; així doncs, la recerca aplicada als reptes del territori, la formació i la divulgació en aquesta aspecte seran fonamentals i ho impulsarem al costat d’INNOMNIUM”, comenta Joan Pino, director del CREAF.

El conveni, que tindrà una durada de quatre anys, i la relació entre ambdues entitats, es basa en els  17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides recollits per l’Agenda 2030, una eina prioritària per afrontar l’actual emergència climàtica i d’adaptació al canvi global, especialment en l’àmbit rural. A més, el conveni marc signat proposa tres eixos que articulen les accions i que posen l’accent en l’emprenedoria, l’economia verda i l’adaptació al canvi global.

“Amb el present conveni amb el CREAF volem donar suport a l’emprenedoria local, al talent jove i posar el coneixement al servei de la revitalització del territori. Ho farem plegats i mitjançant eines que van més enllà del ‘management, oferint també formació adequada al context de crisi ambiental que vivim”, comenta Albert Latorre, fundador d’INNOMNIUM.

Per part del CREAF, en Joan Pino posa el focus d’aquesta col·laboració en la voluntat d’ajudar a desplegar una nova economia basada en una gestió sostenible dels recursos naturals hídrics i agroforestals, promoure l’eficiència energètica i les noves fonts d’energia, i fer-ho mitjançant eines i coneixements que van més enllà de les inversions econòmiques tradicionals.

Vinyes al Segre Foto: Angela Llop
Vinyes al Segre Foto: Angela Llop

“Estem molt il·lusionats amb aquest projecte amb el qual el CREAF vol entrar en la nova ciència del segle XXI, on la innovació i l’impacte econòmic i social seran cabdals. Més encara perquè ho farem amb projectes arrelats a la terra i centrats en territoris especialment oblidats”, comenta Joan Pino, director del CREAF. Des del CREAF creiem fermament en el gran potencial d’impacte social i bioeconòmic d’aquesta aliança estratègica i el que impulsarem junts sumant esforços.

La Fundació Cívica INNOMNIUM  és una fundació sense ànim de lucre que vol col·laborar en la resiliència i sostenibilitat dels territoris rurals per mitigar el despoblament i els efectes del canvi climàtic des del coneixement de la recerca científica, la innovació i l’emprenedoria. Entre les seves àrees d’actuació, inclouen projecte com ‘Lo CRIT del Delta’ amb joves d’instituts del Delta de l’Ebre, basat en el propi model CRIT® d’innovació territorial creat per INNOMNIIUM. Com a objectiu principal, des d’INNOMNIUM volen aportar valor als territoris rurals i les empreses posant el focus de la visió en el llarg termini: les futures generacions.

Aquesta aliança es suma als esforços que impulsem des del CREAF per establir noves relacions estratègiques, emmarcades més recentment dins la nostra nova oficina de ‘Filantropia i Aliances amb el sector privat’. Aquesta oficina s’encarrega d’establir connexions entre el CREAF i el sector privat, explorar possibles sinergies i compartir noves oportunitats de col·laboració directa amb la ciència del CREAF, aportant un valor afegit com a centre de recerca de referència a Europa, i reconegut com a Centre d’Excel·lència ‘Severo Ochoa’.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia