L’expedició científica d’EarthWatch que organitza en Bernat Claramunt es manté al Top 10 de les millors

Un dels grups d'expedició del 2016.
Un dels grups d'expedició del 2016.

L’expedició Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees, liderada per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt i freqüentada per equips internacionals de voluntaris, ha estat classificada com la 8ª millor expedició científica de l’ONG EarthWatch Institute.

Un dels grups d'expedició del 2016.
Un dels grups d’expedició del 2016.

De nou, els assistents de les expedicions EarthWatch han triat que explorar els Pirineus andorrans és una de les millors propostes. Aquests vots dels voluntaris fa que any rere any l’experiència es mantingui a la llista de les més recomanades de l’organització.

Durant el 2016 van treballar al projecte 8 equips internacionals des de maig fins octubre. S’ubicaven a la Vall D’Ordino i passaven nou dies en contacte amb la fauna i flora de la zona. Les observacions fetes permetran constatar els efectes dels canvi climàtic a l’alta muntanya i desenvolupar millors eines de gestió del paisatge.

La iniciativa està lligada al CENMA de l’Institut d’Estudis Andorrans i és potenciada per Andorra Turisme i el Comú d’Ordino. Es tracta d’una proposta innovadora per promoure el turisme científic al Pirineu.

Imatge capturada durant una de les expedicions del 2016.
Imatge capturada durant una de les expedicions del 2016.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia