Search

L’expedició científica d’EarthWatch que organitza en Bernat Claramunt es manté al Top 10 de les millors

Un dels grups d'expedició del 2016.
Un dels grups d'expedició del 2016.

L’expedició Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees, liderada per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt i freqüentada per equips internacionals de voluntaris, ha estat classificada com la 8ª millor expedició científica de l’ONG EarthWatch Institute.

Un dels grups d'expedició del 2016.
Un dels grups d’expedició del 2016.

De nou, els assistents de les expedicions EarthWatch han triat que explorar els Pirineus andorrans és una de les millors propostes. Aquests vots dels voluntaris fa que any rere any l’experiència es mantingui a la llista de les més recomanades de l’organització.

Durant el 2016 van treballar al projecte 8 equips internacionals des de maig fins octubre. S’ubicaven a la Vall D’Ordino i passaven nou dies en contacte amb la fauna i flora de la zona. Les observacions fetes permetran constatar els efectes dels canvi climàtic a l’alta muntanya i desenvolupar millors eines de gestió del paisatge.

La iniciativa està lligada al CENMA de l’Institut d’Estudis Andorrans i és potenciada per Andorra Turisme i el Comú d’Ordino. Es tracta d’una proposta innovadora per promoure el turisme científic al Pirineu.

Imatge capturada durant una de les expedicions del 2016.
Imatge capturada durant una de les expedicions del 2016.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Notícies
Adriana Clivillé

Com acompanyar el bosc mediterrani davant les pertorbacions del canvi climàtic

Les solucions i el debat sobre com enfortir la resiliència forestal a la conca mediterrània han aplegat fins a 40 persones al curs que el CREAF i CIHEAM Zaragoza han organitzat, amb la col·laboració d’EFI. Hi han participat responsables de presa de decisions d’Albània, Alemanya, Algèria, Espanya, Itàlia, Líban, Malta, Marroc, Portugal, Tunísia i Turquia.

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia