Oberta preinscripció al Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat

Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)
Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)

El període de preinscripció del màster oficial en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat, impartit a la Universitat Autònoma de Barcelona i vinculat al doctorat en Ecologia Terrestre ofertat pel CREAF , està obert fins al 15 de juny.

Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)
Màster oficial ecologia terrestre i gestió de la biodiversitat (informació general)

Informació general

 

Centre docent

Facultat de Biociències

Presentació

Actualment, els ecosistemes terrestres experimenten profundes transformacions a causa de canvis dels usos del sòl i del canvi climàtic. Aquesta crisi es produeix tant a escala global com a escala local i es manifesta en la pèrdua de recursos naturals, de biodiversitat i de capacitat dels ecosistemes per proveir serveis a la societat. L’especialitat d’Ecologia Terrestre s’adreça a estudiants interessats a conèixer els processos implicats en el funcionament dels ecosistemes terrestres i a comprendre les vies que permeten mitigar-ne el deteriorament futur.

Les amenaces actuals a la diversitat biològica no tenen precedent: mai, en la història de la vida, tantes espècies no havien estat amenaçades d’extinció en un període de temps tan curt. La necessitat de gestionar i conservar la diversitat biològica és cada vegada més urgent. Aquest fet ha obert pas a la necessitat social de disposar de professionals capaços d’identificar i d’interpretar la diversitat biològica, d’entendre els efectes de les activitats humanes sobre les espècies i els ecosistemes i de desenvolupar mètodes interdisciplinaris pràctics de gestió, de protecció i de recuperació de la diversitat biològica, així com d’afrontar noves problemàtiques relacionades amb l’expansió d’organismes perjudicials. L’especialitat de Gestió i Diversitat de Fauna i Flora (Marina i Terrestre) s’adreça a estudiants interessats en els àmbits professionals de la gestió dels recursos naturals biològics, la conservació i la gestió de fauna i flora, el control biològic de plagues o la biologia pesquera, entre d’altres. L’aplicació de l’estudi científic de la diversitat a la gestió ambiental, així com la viabilitat dels compromisos dels estats en la conservació i la gestió dels seus recursos naturals, són temes de gran actualitat i interès.

Tipus de màster

UAB

Total de crèdits

60 ECTS.
En funció de la formació prèvia de l’estudiant, la coordinació del màster podrà demanar que es cursin complements de formació, fins a un màxim de 60 ECTS, d’acord amb el que estableix l’article 17.2 del Reial decret 1393/2007.

Places

Mínim 15, màxim 30.
S’han reservat 12 places per al primer període de preinscripció i les 18 restants per al segon.

Preu

Per al curs 2012-2013, el preu dels màsters oficials de la UAB i dels màsters interuniversitaris dels quals és coordinadora se situa cap als 40 euros per crèdit per als estudiants de països comunitaris i per als estrangers amb residència.

En el cas dels estudiants estrangers no residents que no siguin nacionals d’estats membres de la Unió Europea, el preu per al curs 2012-2013 és de 112,72 euros per crèdit.
Idioma

En l’especialitat d’Ecologia Terrestre és necessari el castellà. En l’especialitat de Gestió i Diversitat de Fauna i Flora són necessaris tant el català com el castellà. L’anglès és recomanable en ambdues especialitats.

Estat

Preinscripció  fins al 17 de juny

Web del màster

 

Web informativa de la UAB

http://masterecologiaterrestre.uab.es 

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Grupo de participantes del encuentro del IPBES 'Marco de los Futuros de la Naturaleza', Sudáfrica. Autoría: IPBES
Notícies
Angela Justamante

El CREAF participa en una trobada de l’IPBES per debatre els escenaris futurs de la natura

El investigador del CREAF, Lluís Brotons ha participado en un encuentro organizado por la Plataforma Intergubernamental de Biodiversidad y Servicios Ecosistémicos (IPBES) en Sudáfrica. La jornada se centró en debatir cómo proyectar, evaluar y proteger el futuro de la naturaleza en relación a tres ejes: la naturaleza como cultura, como servicio para la sociedad y como un valor en sí misma.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia