Les observacions recollides per Mosquito Alert confirmen que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys

Es confirma que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys. Crèdit: Istock foto
Es confirma que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys. Crèdit: Istock foto

Les altes temperatures i les pluges constants de la primavera de 2020 són les condicions idònies per a la reproducció del mosquit tigre. Aquesta situació queda reflectida de manera evident en les observacions rebudes a l’aplicació Mosquito Alert durant el primer semestre del l’any.

El nombre de mosquits tigre registrats a Mosquito Alert el primer semestre del 2020 suposa un increment del 70% respecte a 2018, que era fins ara l’any amb més insectes observats a inici de temporada. Ara bé, la temporada amb més mosquits observats en el seu conjunt segueix sent la de 2015.

Les observacions acumulades de mosquit tigre entre 2020 i 2015 mostren que les xifres de l’any actual es tripliquen al maig i juny, per sobre de la valor de qualsevol dels anys anteriors, a excepció de 2018. El desenvolupament de la temporada 2020 a partir d’ara és difícil de predir ja que, d’acord amb l’experiència, la tendència de la primavera no es pot extrapolar a l’estiu. Tenint en compte que el cicle biològic del mosquit tigre és d’uns 15 dies, la seva densitat futura està lligada, en gran part, a la disponibilitat d’aigua al llarg de l’estiu, que li ofereix l’oportunitat de reproduir-se.

La primavera de 2020 ha estat la quarta més calorosa a Espanya des de 1965, segons l’Agència Estatal de Meteorologia a partir de dades de juny, i la cinquena més plujosa de segle XXI. A més de les condicions climàtiques favorables, també pot haver contribuït a l’augment de mosquits el confinament per la COVID-19, que ha impedit tenir cura de nombroses segones residències del litoral mediterrani.

[Llegir l’informe amb gràfics d’evolució]

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia