Search

Les observacions recollides per Mosquito Alert confirmen que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys

Es confirma que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys. Crèdit: Istock foto
Es confirma que la primavera de 2020 registra el major número de mosquits tigre dels darrers 5 anys. Crèdit: Istock foto

Les altes temperatures i les pluges constants de la primavera de 2020 són les condicions idònies per a la reproducció del mosquit tigre. Aquesta situació queda reflectida de manera evident en les observacions rebudes a l’aplicació Mosquito Alert durant el primer semestre del l’any.

El nombre de mosquits tigre registrats a Mosquito Alert el primer semestre del 2020 suposa un increment del 70% respecte a 2018, que era fins ara l’any amb més insectes observats a inici de temporada. Ara bé, la temporada amb més mosquits observats en el seu conjunt segueix sent la de 2015.

Les observacions acumulades de mosquit tigre entre 2020 i 2015 mostren que les xifres de l’any actual es tripliquen al maig i juny, per sobre de la valor de qualsevol dels anys anteriors, a excepció de 2018. El desenvolupament de la temporada 2020 a partir d’ara és difícil de predir ja que, d’acord amb l’experiència, la tendència de la primavera no es pot extrapolar a l’estiu. Tenint en compte que el cicle biològic del mosquit tigre és d’uns 15 dies, la seva densitat futura està lligada, en gran part, a la disponibilitat d’aigua al llarg de l’estiu, que li ofereix l’oportunitat de reproduir-se.

La primavera de 2020 ha estat la quarta més calorosa a Espanya des de 1965, segons l’Agència Estatal de Meteorologia a partir de dades de juny, i la cinquena més plujosa de segle XXI. A més de les condicions climàtiques favorables, també pot haver contribuït a l’augment de mosquits el confinament per la COVID-19, que ha impedit tenir cura de nombroses segones residències del litoral mediterrani.

[Llegir l’informe amb gràfics d’evolució]

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mapa Mosquito Alert
Notícies
Anna Ramon

On hi ha mosquit tigre a Espanya?

Si vols saber si el mosquit tigre és al teu municipi o si els mosquits piquen molt a la teva zona, des d’ara pots consultar aquesta informació al nou mapa interactiu de la plataforma de ciència ciutadana Mosquito Alert.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia