Search

Oferta laboral: Coordinador/a de la plataforma de ciència ciutadana ‘Boscos i Salut’

Nova oferta laboral per a coordinar el nou projecte de ciència ciutadana del CREAF Boscos i Salut. El període per optar al lloc de treball és de l’1 al 17 de febrer de 2017. Cal enviar la candidatura a laboral@creaf.uab.cat

El CREAF precisa incorporar un/a coordinador/a per impulsar una nova plataforma de ciència ciutadana sobre Boscos i Salut, en el marc d’un nou projecte finançat per la Fundació “La Caixa”. El coordinador/a participarà de manera activa en la definició de l’estratègia de ciència ciutadana de la plataforma, i en serà el responsable principal de la seva implementació. Treballarà en contacte amb diferents investigadors de la institució, amb el departament de comunicació del CREAF i amb altres agents i experts de l’àmbit. La contractació es preveu que comenci a principis de març del 2017, i finalitzarà quan s’acabin les tasques vinculades al projecte (es preveu un mínim d’un any de contracte).

TASQUES A REALITZAR

  1. Liderar i coordinar el disseny i la implementació de l’estratègia de ciència ciutadana que donarà suport al projecte sobre boscos i salut. Aquesta estratègia ha de ser capaç de dotar el projecte d’un sistema d’alertes forestals promogut per una comunitat de ciutadans actius i compromesos.
  2. Coordinar l’equip científic, tècnic i de comunicació de la plataforma per tal d’assolir els objectius marcats en l’estratègia del projecte de ciència ciutadana.
  3. Mesurar l’impacte i l’efectivitat de les accions identificades en l’estratègia i fer d’enllaç amb projectes de recerca i de ciència ciutadana existents.
  4. Vetllar per a que les dades recopilades pels ciutadans siguin de la millor qualitat possible segons les necessitats científiques proposant accions de formació o de sensibilització.
  5. Vetllar per a que la comunitat de ciutadans i d’agents d’interès tinguin un retorn d’informació i de resultats que compleixi amb les seves expectatives.
  6. Coordinar la recopilació d’informació dels nous projectes amb els responsables de recerca forestal de la institució.
  7. Donar suport tècnic als tècnics de comunicació per assegurar un pla de comunicació rigorós i efectiu.
  8. Construir i mantenir una xarxa nacional i internacional de contactes amb projectes d’abast similar.
  9. Elaborar informes relacionats amb l’àmbit del projecte.

REQUISITS NECESSARIS

  1. Llicenciatura (o equivalent) en Ciències de la Vida i/o qualificació rellevant en Ciències de la Comunicació. En ambdós casos es requereix un bon coneixement del context forestal mediterrani.
  2. Coneixements contrastables i experiència prèvia en projectes de ciència ciutadana.
  3. Motivació en el lideratge i creació de nous projectes de complexitat elevada.
  4. Experiència de treball de cara al públic.
  5. Excel·lent capacitat en equips heterogenis.
  6. Excel·lent capacitat de comunicació, organització i atenció al detall.
  7. Carnet de conduir.
  8. Català i castellà parlats i escrits correctament.

CONDICIONS VALORABLES

  1. Màster/doctorat o estudis equivalents en ecologia forestal.
  2. Coneixements de processament i anàlisi estadística de dades.
  3. Experiència prèvia en la creació de portals i serveis de dades.
  4. Experiència en el disseny d’aplicacions mòbils o de projectes tecnològics 2.0 (usabilitat, funcionalitats).
  5. Coneixements dels formats i usos de la teledetecció i el SIG.
  6. Bon coneixement, oral i escrit, de l’idioma anglès.

PROCÉS I CRITERIS DE SELECCIÓ

El procés de selecció és a càrrec dels Investigadors Principals del projecte, i serà supervisat per Gerència i per l’Àrea de Recursos Humans del CREAF. Aquest procés consistirà en:

  1. Preselecció: els/les candidats/tes hauran d’enviar un currículum i una carta de motivació (màxim 500 paraules) al correu laboral@creaf.uab.cat, fins el 17 de febrer de 2017 a les 14h., indicant el codi de referència de la oferta (Número d’oferta: 17-03-38646).
  2. Valoració de les candidatures, mitjançant puntuació basada en criteris objectius i entrevista opcional.
  3. Decisió final: en cas de trobar-se la persona adequada, es comunicarà formalment a aquesta la seva elecció.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia