Search

Oferta laboral: Coordinador/a de la plataforma de ciència ciutadana ‘Boscos i Salut’

Nova oferta laboral per a coordinar el nou projecte de ciència ciutadana del CREAF Boscos i Salut. El període per optar al lloc de treball és de l’1 al 17 de febrer de 2017. Cal enviar la candidatura a laboral@creaf.uab.cat

El CREAF precisa incorporar un/a coordinador/a per impulsar una nova plataforma de ciència ciutadana sobre Boscos i Salut, en el marc d’un nou projecte finançat per la Fundació “La Caixa”. El coordinador/a participarà de manera activa en la definició de l’estratègia de ciència ciutadana de la plataforma, i en serà el responsable principal de la seva implementació. Treballarà en contacte amb diferents investigadors de la institució, amb el departament de comunicació del CREAF i amb altres agents i experts de l’àmbit. La contractació es preveu que comenci a principis de març del 2017, i finalitzarà quan s’acabin les tasques vinculades al projecte (es preveu un mínim d’un any de contracte).

TASQUES A REALITZAR

  1. Liderar i coordinar el disseny i la implementació de l’estratègia de ciència ciutadana que donarà suport al projecte sobre boscos i salut. Aquesta estratègia ha de ser capaç de dotar el projecte d’un sistema d’alertes forestals promogut per una comunitat de ciutadans actius i compromesos.
  2. Coordinar l’equip científic, tècnic i de comunicació de la plataforma per tal d’assolir els objectius marcats en l’estratègia del projecte de ciència ciutadana.
  3. Mesurar l’impacte i l’efectivitat de les accions identificades en l’estratègia i fer d’enllaç amb projectes de recerca i de ciència ciutadana existents.
  4. Vetllar per a que les dades recopilades pels ciutadans siguin de la millor qualitat possible segons les necessitats científiques proposant accions de formació o de sensibilització.
  5. Vetllar per a que la comunitat de ciutadans i d’agents d’interès tinguin un retorn d’informació i de resultats que compleixi amb les seves expectatives.
  6. Coordinar la recopilació d’informació dels nous projectes amb els responsables de recerca forestal de la institució.
  7. Donar suport tècnic als tècnics de comunicació per assegurar un pla de comunicació rigorós i efectiu.
  8. Construir i mantenir una xarxa nacional i internacional de contactes amb projectes d’abast similar.
  9. Elaborar informes relacionats amb l’àmbit del projecte.

REQUISITS NECESSARIS

  1. Llicenciatura (o equivalent) en Ciències de la Vida i/o qualificació rellevant en Ciències de la Comunicació. En ambdós casos es requereix un bon coneixement del context forestal mediterrani.
  2. Coneixements contrastables i experiència prèvia en projectes de ciència ciutadana.
  3. Motivació en el lideratge i creació de nous projectes de complexitat elevada.
  4. Experiència de treball de cara al públic.
  5. Excel·lent capacitat en equips heterogenis.
  6. Excel·lent capacitat de comunicació, organització i atenció al detall.
  7. Carnet de conduir.
  8. Català i castellà parlats i escrits correctament.

CONDICIONS VALORABLES

  1. Màster/doctorat o estudis equivalents en ecologia forestal.
  2. Coneixements de processament i anàlisi estadística de dades.
  3. Experiència prèvia en la creació de portals i serveis de dades.
  4. Experiència en el disseny d’aplicacions mòbils o de projectes tecnològics 2.0 (usabilitat, funcionalitats).
  5. Coneixements dels formats i usos de la teledetecció i el SIG.
  6. Bon coneixement, oral i escrit, de l’idioma anglès.

PROCÉS I CRITERIS DE SELECCIÓ

El procés de selecció és a càrrec dels Investigadors Principals del projecte, i serà supervisat per Gerència i per l’Àrea de Recursos Humans del CREAF. Aquest procés consistirà en:

  1. Preselecció: els/les candidats/tes hauran d’enviar un currículum i una carta de motivació (màxim 500 paraules) al correu laboral@creaf.uab.cat, fins el 17 de febrer de 2017 a les 14h., indicant el codi de referència de la oferta (Número d’oferta: 17-03-38646).
  2. Valoració de les candidatures, mitjançant puntuació basada en criteris objectius i entrevista opcional.
  3. Decisió final: en cas de trobar-se la persona adequada, es comunicarà formalment a aquesta la seva elecció.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Notícies
Adriana Clivillé

Com acompanyar el bosc mediterrani davant les pertorbacions del canvi climàtic

Les solucions i el debat sobre com enfortir la resiliència forestal a la conca mediterrània han aplegat fins a 40 persones al curs que el CREAF i CIHEAM Zaragoza han organitzat, amb la col·laboració d’EFI. Hi han participat responsables de presa de decisions d’Albània, Alemanya, Algèria, Espanya, Itàlia, Líban, Malta, Marroc, Portugal, Tunísia i Turquia.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia