Search

Prenent un cafè amb el cicle del nitrogen

Les investigadores Sara Marañón i Rossella Guerrieri van participar dimecres passat en un cafè científic a la Casa Orlandai per explicar perquè és tan important el nitrogen per als éssers vius i com funciona el seu cicle. Ens han donat les seves opinions.

“La gent estava tan atenta que vaig treure tot l’entusiasme per transmetre el meu coneixement”

Captura2Rossella Guerrieri. Va ser una experiència molt positiva i, la veritat, no m’ha passat moltes vegades de tenir al davant de mi un públic que escoltava amb tanta atenció i curiositat. El tema era bastant complex… Si no és fàcil parlar del cicle del nitrogen al davant de col·legues investigadors imagina’t amb un públic no científic! Però la gent estava tan atenta i amb ganes d’aprofundir en el tema que vaig treure tot l’entusiasme per transmetre el meu coneixement, tot i que no era fàcil “improvisar” en una llengua que no és el meva. Vaig arribar a dibuixar el cicle del nitrogen a la pantalla! El vaig gaudir molt, i parlar amb gent que ens mirava amb admiració per la nostra feina va ser la major recompensa.

“Experimentar el gran interès pel nostre treball va ser enormement gratificant”

CapturaSara Marañón. Vaig quedar admirada de la curiositat, entusiasme i activa participació dels assistents. Tot i la complexitat dels processos fisiològics i biogeoquímics que es van explicar, els assistents van aconseguir comprendre i extreure les seves pròpies conclusions i, fins i tot, formular les seves pròpies hipòtesis dels experiments que plantejàvem, mostrant una gran capacitat de pensament crític i independent. Experimentar el gran interès pel nostre treball va ser enormement gratificant. Una experiència motivadora inestimable.

Els cafès científics de la Casa Orlandai a Sarrià segueixen cada any una temàtica determinada i aquest 2019 s’han dedicat, ni més ni menys, que als elements de la taula periòdica. Una iniciativa fantàstica per demostrar com es pot transmetre la ciència a la societat de manera entretinguda alhora que efectiva. L’esdeveniment l’organitza l’equip de Ciència en Societat i podeu recuperar en aquest enllaç la crònica que han escrit sobre la sessió de la Rossella i la Sara.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia