Search

La plataforma de coneixement Prismàtic publica la seva primera memòria anual

Fragment de la portada.
Fragment de la portada.

El document recull les fitxes publicades durant el 2019 per les diferents entitats de recerca que hi participen, que actualment ja són disset. També s’hi poden trobar altres dades sobre la plataforma, la jornada anual que organitza i bibliografia.

La iniciativa, que busca enfortir l’agenda comuna entre la recerca científica i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat, compta ja amb un recorregut de gairebé quatre anys i publica ara la seva primera (de moltes!) memòria anual.

>> Podeu consultar-la en aquest enllaç <<

Què és el Prismàtic?

El Prismàtic és una plataforma de coneixement d’accés obert dirigida a les persones que treballen en la planificació i la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. Va néixer per iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de donar suport al disseny i la implemetació de polítiques ambientals més sòlides, efectives i basades en l’evidència científica.

Aquest espai digital recull el coneixement d’avantguarda que generen els centres de recerca i altres organismes de Catalunya a partir de la producció científica publicada (articles, manuals, informes, jornades…). L’espai té un cercador intuïtiu i fàcil d’utilitzar, que dóna accés a unes fitxes-resum que exposen els resultats científics en un llenguatge accessible. Aquesta cerca d’un diàleg entre les persones gestores i investigadores s’emmarca en l’objectiu 1.1 de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030 de la Generalitat de Catalunya. 

No obstant, el Prismàtic és molt més que la seva pàgina web, l’espai digital que va néixer fa uns anys. Ara, compta també amb un butlletí mensual que recull les novetats de la plataforma, un compte de Twitter per ampliar-ne la difusió i diverses jornades anuals que permeten l’intercanvi presencial entre la ciència i la gestió.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia