Quatre investigadors del CREAF entre els científics més influents del món

Jordi Martínez-Vilalta, Jordi Sardans, Maurizio Mencuccini i Josep Peñuelas figuren a la llista dels investigadors i investigadores més citades del món que publica la Clarivate Analytics (empresa líder al sector de la innovació) cada any.

Expedició a les muntanyes d'Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.
Expedició a les muntanyes d’Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.

La llista Highly Cited Researchers identifica les expertes i experts que lideren els treballs amb major impacte científic internacional en 21 àrees d’estudi diferents. Enguany ha inclòs més de 6.200 investigadors i investigadores de tot el món, entre els quals consten 32 homes i 7 dones catalanes. El tres països capdavanters en número són els Estats Units d’Amèrica (amb 2.737 investigadors), la Xina (636) i el Regne Unit (516), seguits per Alemanya, Austràlia, Canadà, Holanda, França, Suïssa i Espanya.

Tant en Jordi Martínez-Vilalta com en Maurizio Mencuccini han entrat al rànquing en la categoria de “Plant and Animal Science”, en Josep Peñuelas com a “Environmental and Ecology” i en Jordi Sardans “Cross-Field”. També apareixen a la llista antics membres del CREAF: la Montserrat Vilà, que ara treballa a la Estación Biológica de Doñana, i en Pep Canadell, al CSIRO d’Austràlia. Unes dades molt interessants, doncs revelen que el 10% dels investigadors influents de Catalunya són CREAF. La informació bibliomètrica per classificar-los i per fer la llista s’ha extret de la base de dades Web of Science (WoS) i Essential Science Indicators (ESI).

 

Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any.
Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. Consten els articles que han publicat al llarg del temps, els cops que s’han citat aquests i les seves participacions com a revisors. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any que apareix al rànquing. Font: Publons.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia