Search

Quatre investigadors del CREAF entre els científics més influents del món

Jordi Martínez-Vilalta, Jordi Sardans, Maurizio Mencuccini i Josep Peñuelas figuren a la llista dels investigadors i investigadores més citades del món que publica la Clarivate Analytics (empresa líder al sector de la innovació) cada any.

Expedició a les muntanyes d'Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.
Expedició a les muntanyes d’Andorra. Crèdit: EarthWatch Institute.

La llista Highly Cited Researchers identifica les expertes i experts que lideren els treballs amb major impacte científic internacional en 21 àrees d’estudi diferents. Enguany ha inclòs més de 6.200 investigadors i investigadores de tot el món, entre els quals consten 32 homes i 7 dones catalanes. El tres països capdavanters en número són els Estats Units d’Amèrica (amb 2.737 investigadors), la Xina (636) i el Regne Unit (516), seguits per Alemanya, Austràlia, Canadà, Holanda, França, Suïssa i Espanya.

Tant en Jordi Martínez-Vilalta com en Maurizio Mencuccini han entrat al rànquing en la categoria de “Plant and Animal Science”, en Josep Peñuelas com a “Environmental and Ecology” i en Jordi Sardans “Cross-Field”. També apareixen a la llista antics membres del CREAF: la Montserrat Vilà, que ara treballa a la Estación Biológica de Doñana, i en Pep Canadell, al CSIRO d’Austràlia. Unes dades molt interessants, doncs revelen que el 10% dels investigadors influents de Catalunya són CREAF. La informació bibliomètrica per classificar-los i per fer la llista s’ha extret de la base de dades Web of Science (WoS) i Essential Science Indicators (ESI).

 

Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any.
Trajectòria dels investigadors que apareixen a la llista dels més citats. Consten els articles que han publicat al llarg del temps, els cops que s’han citat aquests i les seves participacions com a revisors. En Jordi Sardans encara no té dades disponibles, ja que és el primer any que apareix al rànquing. Font: Publons.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia