Search

Què els passa a les abelles?

Diferents espècies d'abelles que es poden trobar a la Península Ibèrica. Il·lustració: J.Luis Ordóñez, CREAF.
Diferents espècies d'abelles que es poden trobar a la Península Ibèrica. Il·lustració: J.Luis Ordóñez, CREAF.

El CREAF col·labora en l’edició d’un vídeo d’animació per explicar de forma senzilla el declivi que estan patint moltes espècies d’abelles arreu del món.

Diferents espècies d'abelles que es poden trobar a la Península Ibèrica. Il·lustració: J.Luis Ordóñez, CREAF.
Diferents espècies d’abelles que es poden trobar a la Península Ibèrica. Il·lustració: J.Luis Ordóñez, CREAF.

Ignasi Bartomeus, investigador de l’Estació Biològica de Doñana (EBD-CSIC), i José Luis Ordóñez, tècnic de comunicació del CREAF, han elaborat un vídeo d’animació per explicar perquè estan desapareixent moltes espècies d’abelles, quina implicació pot tenir aquest fet i quines mesures correctores hi podem aplicar. El vídeo també fa èmfasi en mostrar la gran diversitat d’abelles solitàries que existeixen i el paper que juguen en la pol·linització de moltes plantes, incloent molts del conreus que formen part de la nostra alimentació.

Tant la idea original com el format de l’animació han estat una iniciativa personal de l’investigador Ignasi Bartomeus, davant la dificultat d’oferir a un públic ampli una resposta senzilla a la pregunta que encapçala el vídeo. Roger Isasi-Isasmendi hi ha posat la veu, i Belén Sánchez Humanes (ex-investigadora del CREAF) i Mireia Banqué (tècnica del CREAF) hi han participat en diferents fases del procés de creació.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bresca d'abelles amb mel. Imatge: Pixabay
Notícies
Veronica Couto Antelo

La sequera perjudica la producció de mel 

L’expressió catalana “això és mel” indica que alguna cosa és ben bona. Malauradament la seva producció i qualitat cau en picat. Una de les causes seria la sequera, però com és això?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia