Search

La recerca del CREAF, impulsada pel reconeixement de l’AGAUR

El reconeixement d'un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència perquè els seus criteris són molt exigents. Foto: CREAF.
El reconeixement d'un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència perquè els seus criteris són molt exigents. Foto: CREAF.

Fins a 8 grups de recerca vinculats al CREAF han estat reconeguts a la darrera convocatòria de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Aquests grups estan formats per científiques i científics especialitzats en àmbits de coneixement tan diversos com la biodiversitat, l’ecologia terrestre, la resiliència forestal i els incendis, l’adaptació dels animals al canvi global, la restauració ecològica del sol i els sistemes d’informació geogràfica (SIG) i la teledetecció.

Els grups reconeguts són els següents: ‘Biodiversity conservation under global change’ (BIOCONS), ‘Biogeografia funcional: resposta dels ecosistemes terrestres als canvis i gradients ambientals’ (RESET), ‘Dinàmica forestal i incendis’, ‘Eco-evolutionary responses of animals to global change’ (EcoEvoChange), ‘Global Ecology Unit’ (GEU), ‘Grup d’Ecologia dels canvis ambientals’ (GECA), ‘Grup de recerca en protecció de sòls’ (Protecsols) i ‘Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica’ (Grumets), aquest darrer presentat per la UAB i participat pel CREAF.

El reconeixement d’un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència, la transcendència del seu àmbit d’estudi i la dedicació de les persones que en formen part.

Segons el director del CREAF, Joan Pino, “el fet que un centre de la mida del CREAF compti amb 8 grups reconeguts per la Generalitat de Catalunya és un indicador clar de la nostra excel·lència”. Dels 8 grups, n’hi ha 2 que són compartits amb la Universitat Autònoma de Barcelona i 6 compten amb finançament específic de la Generalitat de Catalunya.

El reconeixement d’un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència, la transcendència del seu àmbit d’estudi i la dedicació de les persones que en formen part. Els criteris per aconseguir-lo són prou exigents: es basen en assolir fites com ara el nombre i la importància dels projectes de recerca competitius i liderats pel grup, els sexennis de recerca, el nombre de publicacions en revistes indexades i el seu impacte, i el nombre de tesis doctorals dirigides, entre d’altres.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya. Imatge: Conselleria Recerca i Universitats
Notícies
CREAF

El CREAF s’incorpora al primer Consell de Mecenatge en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, per continuar impulsant una ciència transformadora 

El passat 13 de març es va celebrar el Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, a on s’incorpora la nostra Coordinadora de filantropia i aliances estratègiques, l’Alicia Cardona Barreña, anomenada membre per la Institució CERCA.

Sa Foradada, Menorca (Font: Crispin Jones a Unsplash)
Notícies
Florencia Florido

Una Mediterrània unida per la ciència pot impulsar l’acció climàtica

El CREAF i la Unió pel Mediterrani promouen la diplomàcia científica per fer front als grans reptes regionals derivats de l’emergència climàtica. Per fer-ho, han organitzat plegades el workshop “Increasing awareness of science diplomacy in the Mediterranean” i n’han publicat un informe ja disponible en accés obert.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia