Search

La recerca i innovació ambientals, eix d’una missió a Finlàndia impulsada per iCERCA en què intervé el CREAF

Sessió a l'institut LUKE en la qual participen els representants del CREAF i la resta d'entitats. Imatge: Institut LUKE.
Sessió a l'institut LUKE en la qual participen els representants del CREAF i la resta d'entitats. Imatge: Institut LUKE.

La recerca científica és un dels referents que Finlàndia i els països nòrdics han aconseguit transmetre al món, que té el seu embrió en una innovació educativa puntera a Europa. Amb aquest horitzó, el CREAF intervé a la visita impulsada per la institució iCERCA aquesta setmana a Finlàndia de 7 centres de recerca catalans amb diverses entitats públiques finlandeses homòlogues. L’objectiu del viatge és establir aliances i identificar noves oportunitats de projectes.

La delegació catalana està encapçalada per Lluís Rovira, director d’iCERCA. Per part del CREAF hi assisteixen el seu director, Joan Pino, i l’investigador del CREAF i el CSIC Lluís Brotons. I hi intervenen activament també directors i investigadors del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), el Centre de Recerca en Agrotecnologia (AgroTecnio) i el  Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE).

L'objectiu del viatge, promogut per la institució iCERCA, és establir aliances i identificar noves oportunitats de projectes amb diverses entitats públiques finlandeses en l'àmbit de la recerca i l'educació mediambiental.

Els centres i institucions amb els que s’establirà contacte són l’institut especialitzat en recursos naturals LUKE (Natural Resources Institute Finland), el centre de recerca centrat en medi ambient SYKE (Finish Environment Institute), la Universitat de Lapland, l’European Forest Institute, el centre de recerca i tecnologia VTT, així com l’institut geològic i miner GTK. També es compartiran objectius i projectes futurs amb el Ministeri d’Agricultura i Boscos finlandès, l’agència pública de recerca finlandesa Academy of Finland, el centre de tecnologies digitals CSC i l’agència pública d’innovació Bussiness Finland.

El CREAF ha intervingut de manera activa en una vintena de projectes europeus conjuntament amb centres de recerca finlandesos. Entre d’altres, WQeMS, RESONATE, FORGENIUS, EOSC Focus, Clearing House i el recentment iniciat BioAgora.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia