Search

Regions4 acull el CREAF com a nou membre especialitzat en coneixement científic sobre biodiversitat

L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional. Imatge: Domini públic.
L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional. Imatge: Domini públic.

El CREAF s’adhereix a la xarxa global Regions4, per aporta-hi el seu coneixement i especialització científics sobre biodiversitat. La vocació d’aquesta organització internacional és ser la veu global dels governs subnacionals (regions, províncies i ciutats) a les negociacions de les Nacions Unides, la Unió Europea i debats mundials en tot el relatiu a canvi climàtic, biodiversitat i desenvolupament sostenible. L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional.

L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional.

En paraules d’Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, “aportem el valor de la ciència i creiem fermament en afrontar l’actual crisi de biodiversitat des de diversos fronts, tenint en compte que és polièdrica, que va de la ma de la crisi climàtica i també ha de contemplar la igualtat de gènere, la crisi social i la justícia climàtica. I, per això, és essencial col·laborar amb actors i entitats diverses”.

Un altre centre de recerca de l’estat espanyol membre de Regions4 és el Basque Centre for Climate Change (BC3), que a la darrera assemblea general ha fet públic l’informe RegionsAdapt i la comunitat de pràctica ‘Justícia climàtica i integració de poblacions vulnerables en la planificació de l’adaptació’.

Un actiu suport internacional

Regions4 dona suport als seus membres d’arreu del món per reforçar la seva capacitat d’acció innovadora i de defensa global, tot promovent les condicions favorables i l’assessorament científic per implementar els objectius climàtics, així com el marc mundial de biodiversitat, el Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework. A més, a la trobada anual de l’entitat s’ha destacat el treball actiu de la Secretaria i el Comitè Europeu de les Regions i Under2Coalition per aportar aportacions al Global Stocktake (GST) i a l’Objectiu Global d’Adaptació (GGA), per garantir que es té en compte el progrés i reptes dels governs regionals.

Regions4 es va crear el 2022 i representa 41 governs regionals, de 21 països i de 4 continents.

Regions4 es va crear l’any 2002 a la Cimera Mundial de Johannesburg i es va organitzar com la Xarxa de Governs Regionals pel Desenvolupament Sostenible. Representa 41 governs regionals, de 21 països pertanyents a 4 continents. L’organització està reconeguda oficialment per part de diverses entitats del sistema de les Nacions Unides, com ara CMNUCC, CDB, UNDESA, PNUMA i PNUD.

Regions4 dona suport als seus membres d’arreu del món per reforçar la seva capacitat d'acció innovadora i de defensa global. Foto: Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework.
Regions4 dona suport als seus membres d’arreu del món per reforçar la seva capacitat d’acció innovadora i de defensa global. Foto: Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework.

L’adhesió del CREAF a Regions4 s’ha fet pública a l’assemblea general d’aquesta organització internacional, celebrada l’estiu de 2023 i que ha congregat representació de diversos governs subnacionals de tot el món. La resta de nous membres provenen de l’estat brasiler de Paraná, la regió francesa d’Alvèrnia Rhone Alpes i l’estat mexicà de Yucatán. A la reunió s’han plantejar les línies d’acció del següent exercici, així com les fites clau assolides l’any anterior, i l’ha inaugurat Arantxa Tapia, ministra de Desenvolupament Econòmic, Sostenibilitat i Medi Ambient del govern autonòmic del País Basc, seguida d’un poderós missatge de Razan Al Mubarak, campiona d’alt nivell de l’ONU sobre el canvi climàtic per a la COP28. El parlament central de l’acte ha anat a càrrec de l’advocat peruà Manuel Pulgar-Vidal, representant de la Convention on Biological Diversity.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia