Regions4 acull el CREAF com a nou membre especialitzat en coneixement científic sobre biodiversitat

L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional. Imatge: Domini públic.
L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional. Imatge: Domini públic.

El CREAF s’adhereix a la xarxa global Regions4, per aporta-hi el seu coneixement i especialització científics sobre biodiversitat. La vocació d’aquesta organització internacional és ser la veu global dels governs subnacionals (regions, províncies i ciutats) a les negociacions de les Nacions Unides, la Unió Europea i debats mundials en tot el relatiu a canvi climàtic, biodiversitat i desenvolupament sostenible. L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional.

L’aliança entre el CREAF i Regions4 reforça el treball que el centre ja du a terme com a col·laborador científic de governs locals, centres de recerca, empreses i xarxes de centres a abast regional.

En paraules d’Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, “aportem el valor de la ciència i creiem fermament en afrontar l’actual crisi de biodiversitat des de diversos fronts, tenint en compte que és polièdrica, que va de la ma de la crisi climàtica i també ha de contemplar la igualtat de gènere, la crisi social i la justícia climàtica. I, per això, és essencial col·laborar amb actors i entitats diverses”.

Un altre centre de recerca de l’estat espanyol membre de Regions4 és el Basque Centre for Climate Change (BC3), que a la darrera assemblea general ha fet públic l’informe RegionsAdapt i la comunitat de pràctica ‘Justícia climàtica i integració de poblacions vulnerables en la planificació de l’adaptació’.

Un actiu suport internacional

Regions4 dona suport als seus membres d’arreu del món per reforçar la seva capacitat d’acció innovadora i de defensa global, tot promovent les condicions favorables i l’assessorament científic per implementar els objectius climàtics, així com el marc mundial de biodiversitat, el Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework. A més, a la trobada anual de l’entitat s’ha destacat el treball actiu de la Secretaria i el Comitè Europeu de les Regions i Under2Coalition per aportar aportacions al Global Stocktake (GST) i a l’Objectiu Global d’Adaptació (GGA), per garantir que es té en compte el progrés i reptes dels governs regionals.

Regions4 es va crear el 2022 i representa 41 governs regionals, de 21 països i de 4 continents.

Regions4 es va crear l’any 2002 a la Cimera Mundial de Johannesburg i es va organitzar com la Xarxa de Governs Regionals pel Desenvolupament Sostenible. Representa 41 governs regionals, de 21 països pertanyents a 4 continents. L’organització està reconeguda oficialment per part de diverses entitats del sistema de les Nacions Unides, com ara CMNUCC, CDB, UNDESA, PNUMA i PNUD.

Regions4 dona suport als seus membres d’arreu del món per reforçar la seva capacitat d'acció innovadora i de defensa global. Foto: Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework.
Regions4 dona suport als seus membres d’arreu del món per reforçar la seva capacitat d’acció innovadora i de defensa global. Foto: Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework.

L’adhesió del CREAF a Regions4 s’ha fet pública a l’assemblea general d’aquesta organització internacional, celebrada l’estiu de 2023 i que ha congregat representació de diversos governs subnacionals de tot el món. La resta de nous membres provenen de l’estat brasiler de Paraná, la regió francesa d’Alvèrnia Rhone Alpes i l’estat mexicà de Yucatán. A la reunió s’han plantejar les línies d’acció del següent exercici, així com les fites clau assolides l’any anterior, i l’ha inaugurat Arantxa Tapia, ministra de Desenvolupament Econòmic, Sostenibilitat i Medi Ambient del govern autonòmic del País Basc, seguida d’un poderós missatge de Razan Al Mubarak, campiona d’alt nivell de l’ONU sobre el canvi climàtic per a la COP28. El parlament central de l’acte ha anat a càrrec de l’advocat peruà Manuel Pulgar-Vidal, representant de la Convention on Biological Diversity.

Articles relacionats

Escarabat japonès (Popillia japonica). Autoria: Ryan Hodnett, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.
Notícies
CREAF

La xarxa InvaNET identifica les 108 espècies exòtiques amb més risc d’envair els ecosistemes d’Espanya

Un equip científic de més 31 institucions espanyoles ha identificat les 108 espècies exòtiques d’animals i plantes amb més risc tenir un fort impacte ambiental en els pròxims 10 anys a Espanya. El treball s’ha dut a terme des de la xarxa InvaNET, on el CREAF és una de les entitats coordinadora, i s’ha publicat recentment en la revista Journal of Environmental Management.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia