Resultats ACCUA per la conca de la Tordera

Presentació resultats ACCUA a la Tordera
Presentació resultats ACCUA a la Tordera

Ahir es van presentar els resultats del projecte ACCUA per la conca de la Tordera a la Rectoria Vella de Sant Celoni.

 

Moment de la presentació ACCUA
Moment de la presentació ACCUA

 

Els resultats d’ACCUA referents a la conca de la Tordera, conca situada entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i el Maresme, retraten una conca força forestada que ha duplicat la seva superfície urbanitzada els darrers deu anys i que té unes previsions de creixement demogràfic elevades. Paral·lelament, els registres climàtics ja hi constaten un increment significatiu de les temperatures les últimes tres dècades.

Pel que fa a les vulnerabilitats d’aquest territori davant del canvi climàtic, ACCUA preveu que la conca de la Tordera viurà una disminució important dels recursos hídrics disponibles els propers anys. En primer lloc, els experts esperen que les aportacions anuals d’aigua dels rius de la conca disminueixin de forma rellevant a mig termini , i que continuïn davallant fins al 2100.

 

La presentació amb la resta de resultats es pot consultar al següent enllaç:

Presentació resultats ACCUA a la Tordera
Presentació resultats ACCUA a la Tordera

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia