La jornada del Prismàtic presenta set eines per facilitar la presa de decisions en patrimoni natural

El passat divendres 9 de novembre es va celebrar la II Jornada Anual del Prismàtic, una nova edició que consolida la trobada anual entre la comunitat científica i la gestora del patrimoni natural català.

jornadaprismatic2018

Després d’un any de noves incorporacions que reforcen el Prismàtic amb 11 entitats participants, ha tingut lloc la segona edició de la jornada anual de la plataforma. Aquesta iniciativa, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i organitzada pel CREAF, pretén implementar els últims avanços científics a la presa de decisions en la gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. La seu del Departament ha acollit l’acte, on entitats, institucions i la Generalitat han pogut intercanviar i compartir coneixements acadèmics i eines existents vinculades enguany al seguiment de la biodiversitat.

La trobada ha ajudat a que les persones dedicades a la gestió del medi natural coneguin les eines de referència per a la planificació territorial,  la gestió d’espais naturals protegits o l’ús de plantes aquàtiques de la mà del CREAF, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal, el grup GRUMETS, el CEAB-CSIC i l’ICTA. Podeu consultar les presentacions aquí:

El Prismàtic va arrencar durant el 2016 amb l’objectiu de ser un punt de trobada entre els centres de recerca de Catalunya que generen producció científica en matèria mediambiental i els gestors i gestores de la natura públics i privats. Els resultats científics es presenten resumits i en un llenguatge accessible; d’aquesta manera, l’eina aporta agilitat i eficiència a la gestió d’àmbits com la biodiversitat, els boscos, el canvi climàtic o el territori.

Aquí podeu veure l’activitat a través de Twitter que ha generat la jornada, sota l’etiqueta #JornadaPrismatic2018.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia