Search

Segona ronda de reunions del projecte europeu WaterInnEU

The WaterInnEU team with the Advisory Board in Antwerp.
The WaterInnEU team with the Advisory Board in Antwerp.

La sessió de tres dies a Antwerp (Bèlgica) va tenir tres objectius principals: la segona reunió de progrés, la primera reunió de la Junta Consultiva i la primera reunió de les parts interessades. La reunió de seguiment, en el quart mes del projecte, va ser el primer a dur a terme després de l’inici de la trobada.

The WaterInnEU team during its plenary progress meeting in the Antea Group offices in Antwerp.
Equip de WaterInnEU durant la reunió plenària de progrés a les oficines del Grup Antea a Antwerp.

En aquesta reunió, es va revisar el progrés de les tasques actives del projecte i en particular la creació dels projectes, eines i bases de dades d’empreses i el desenvolupament de l’enquesta per a la identificació de les necessitats del mercat. Encara que l’enquesta romandrà oberta fins a finals d’agost, alguns resultats interessants ja es poden extreure. Després d’això, un document d’abast breu del projecte es va acordar durant una discussió profunda, per tal d’establir i així definir els principals conceptes i objectius del projecte.

Un dels punts importants discutits a la reunió va ser la col·laboració amb la iniciativa EIP MarketPlace.

La col·laboració només s’inclourà l’harmonització de les bases de dades i els enfocaments conceptuals entre les dues plataformes degut a la seva dificultat d’integració.

A la reunió també es va preparar el proper Comitè d’Assessors i parts interessades reunions, i es van revisar les accions de difusió i xarxes futures, així com els propers passos del projecte. La primera reunió de la Junta Consultiva va ser un intercanvi d’informació en ambdues direccions: WaterInnEU amb una presentació del projecte i dels aspectes clau en què es necessiten recomanacions de la Junta Assessora, i de la seva part, amb moltes preguntes per comprendre millor el projecte i l’enfocament, i amb un retorn en forma de consells i recomanacions. Va ser un diàleg molt actiu.

The WaterInnEU team with the Advisory Board in Antwerp.
Equip de WaterInnEU amb l’Advisory Board a Antwerp, Bèlgica.

La primera reunió amb les parts interessades va consistir en un intercanvi d’experiències entre els actors de les dues àrees d’estudi, ambdues conques transfrontereres de Scheldt i Maritsa. L’objectiu principal era conèixer amb profunditat els principals problemes a l’hora d’harmonitzar els seus plans de gestió de conca (plans hidrològics de conca) i la seva adaptació a la WFD (Directiva Marc de l’Aigua). Les parts interessades de les dues conques expliquen primer la seva feina i desafiaments i després van treballar junts en una taula rodona. Tots van estar d’acord en la necessitat d’eines eficients, reeixides i àmpliament acceptats i aprovats. Les seves aportacions seran útils en el disseny de la WaterInnEU MarketPlace.

The WaterInnEU stakeholders working in a splinter session.
Els stakeholders de WaterInnEU treballant en una sessió.

L’últim dia, es va convidar a les parts interessades Maritsa per visitar els internacionals Escaut Comissió Oficines i Flandes Hidràulica Laboratorium.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Anna Ramon

WaterInnEU estrena nou ‘Marketplace’

El projecte europeu WaterInnEU presenta amb aquest vídeo la plataforma digital en format ‘marketplace’. Una eina que pretén posar més a l’abast els productes i

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia