Search

S’obre la inscripció al primer congrés ibèric d’ecologia de SIBECOL

Preus especials fins al 30 de novembre
Preus especials fins al 30 de novembre

El congrés es durà a terme del 4 al 7 de febrer a la facultat de biologia de la Universitat de Barcelona. Aquest congrés pretén ser el llançament de SIBECOL una nova societat científica creada al juliol que ha unit els ecòlegs i les ecòlogues de tota la península ibèrica. 

Preus especials fins al 30 de novembre
Preus especials fins al 30 de novembre

Coincidint amb la commemoració del centenari del naixement del professor Ramón Margalef, aquest 2019 es celebrarà la primera Reunió de la Societat Ibèrica d’Ecologia (SIBECOL). Una reunió amb format de congrés científic que es durà a terme del 4 al 7 de febrer a la facultat de biologia de la Universitat de Barcelona. Aquest congrés pretén ser el llançament de SIBECOL una nova societat científica creada al juliol que ha unit els ecòlegs i les ecòlogues de tota la península ibèrica. Una associació que aglutina les principals associacions en aquesta temàtica, independentment del sistema o enfocament que treballin.

SIBECOL pretén ser un interlocutor únic davant la societat i les administracions públiques pel que fa a la gestió dels espais naturals i la cura del medi ambient.

Per aquest motiu, el congrés abordarà el gran fons transdisciplinar i integrador de l’ecologia, es tractaran temes sobre biogeografia, macroecologia, invasions biològiques, funcionament dels ecosistemes, solucions basades en al natura o ecologia microbiana. L’objectiu de la conferència científica serà destacar els conceptes ecològics transversals que comparteixen les diferents branques d’aquesta disciplina (limnologia, ecologia marina, ecologia terrestre, ecologia teòrica), independentment del sistema d’estudi. Es buscarà que les persones participants puguin intercanviar idees i enfocaments que són comuns a les diferents especialitats de l’ecologia i proporcionar una plataforma per debatre com l’ecologia pot ajudar a fer front a les grans transformacions ambientals induïdes per les societats humanes.

Captura

Promouen aquest congrés l’Associació Espanyola d’Ecologia Terrestre (AEET), l’Associació Ibèrica de Limnologia (AIL), la Societat Espanyola d’Etologia i Ecologia Evolutiva (SEEEE) i la Societat Portuguesa d’Ecologia (SPECO), així com un grup d’Ecòlegs Marins Ibèrics.

El comitè organitzador compta amb persones investigadores de la Universitat de Barcelona, el CREAF, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, l’Institut de Ciències del Mar, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i l’ICRA.

Una veu comuna per incidir davant el canvi global

El 2 de juliol es va signar l’acord de constitució de la nova Societat Ibèrica d’Ecologia (SIBECOL) que agruparà en un inici a més de dos mil professionals d’Espanya i Portugal de totes les àrees de l’ecologia. Unir en una mateixa societat a persones dedicades a ecosistemes terrestres i aquàtics permetrà que hi hagi una major col·laboració entre elles.

Aquesta col·laboració és imprescindible per afrontar, de forma òptima, els reptes científics i socials, i especialment aquells relacionats amb el canvi global.

De fet, entre els principals reptes als quals s’enfronta aquesta nova societat hi ha el gran problema de la sostenibilitat ambiental conseqüència, entre altres factors, de la pèrdua de biodiversitat, els efectes del canvi climàtic, el deteriorament de la qualitat de l’aigua o el canvi d’usos i fragmentació del territori. Per tant, una dels principals finalitats que es planteja la SIBECOL és treballar de forma conjunta per entendre el funcionament dels ecosistemes terrestres i aquàtics i desenvolupar iniciatives que puguin millorar la gestió del medi natural, així com mitigar l’impacte negatiu sobre els ecosistemes i els recursos que ens ofereixen a la societat.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc singular a Catalunya Foto: Lluís Comas.
Notícies
Galdric Mossoll

Què és la resiliència forestal?

El canvi de paradigma climàtic, sumat a un cúmul de pertorbacions posa a prova la resiliència dels boscos d’arreu del món. La capacitat de les espècies per adaptar-se a aquestes condicions definirà els boscos del futur. Però, són prou resilients els boscos mediterranis?   

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia