Search

Fer camí cap a la sostenibilitat corporativa, un nou horitzó entre EADA i el CREAF 

Edifici EADA. Imatge de domini públic
Edifici EADA. Imatge de domini públic

Una vintena d’empreses estatals i multinacionals contribueixen a l’escalfament global amb el 35% de les emissions mundials de diòxid de carboni i metà. Aquesta afirmació ens l’advertia el famós The Guardian i també és una realitat que esquitxa el nostre territori. Ara toca prendre partit i comprometre’s a millorar aquestes dades. Per això, EADA Business School ha unit forces amb el CREAF per impulsar i oferir alternatives innovadores per revertir-ho des de l’acadèmia. EADA té com a objectiu impulsar i introduir aquestes alternatives a través de la formació dels actuals i futurs líders empresarials i fer front als reptes socioambientals que ens envolten. Aquests reptes fan cada vegada més necessari que qui els desenvolupa en el món empresarial integri coneixements i una visió aplicada sobre els ecosistemes amb els quals les seves empreses interactuen. Així, els podran cuidar, regenerar i prosperar de forma conjunta. El CREAF, com a expert en la recerca aplicada en aquesta matèria, acompanyarà a EADA en aquest camí d’introduir la dimensió dels ecosistemes naturals en els seus programes. 

La col·laboració entre EADA i el CREAF va lligada, sobretot, al Hub de sostenibilitat de l’escola de negocis, que està creat de forma transversal per professorat i directius que van veure la necessitat de posar sobre la taula aspectes que podrien millorar la formació per una societat més sostenible. En aquesta línia, el CREAF els aportarà la seva experiència i rigor científic sobre tres aspectes cabdals: l’ensenyament, l’impacte i l’investigació.  

“És un moment perfecte per l’acord perquè les empreses volen conèixer el seu impacte ambiental i EADA pot ajudar a transferir el coneixement del CREAF per fer-ho”.

ENRIQUE DOBLAS, responsable de transferència.

Pel que fa a l’educació, el CREAF oferirà diverses classes formatives als alumnes d’EADA (futures persones empresaries) relacionades amb sostenibilitat ambiental, com ara el funcionament dels ecosistemes i els indicadors per avaluar-los, la sequera, etc.  

L’altre tema que interessa especialment a EADA és la manera de mesurar l’impacte. Al CREAF hi ha una oficina d’impacte que es dedica a comprendre de quina manera la nostra recerca serveix per millorar l’acció política, la consciència social i la gestió del territori, i busca com fer-ho encara amb més força i més abast. Plegats, intercanviaran experiències que els nodreixin i ajudin a catalitzar la seva tasca de manera rellevant i útil per adaptar el nostre món als desafiaments globals que més ens preocupen, amb un focus en regenerar allò que ja hem degradat.  

Per últim, i pel que fa a la investigació, treballaran per buscar projectes comuns, ja siguin europeus o nacionals, que els permetin treballar en els indicadors d’impacte, tant en l’àmbit de la recerca com en el de l’empresa.

“L’esforç conjunt entre el CREAF i EADA podrà impulsar una major harmonia entre les activitats empresarials i els ecosistemes en què estan encaixades”.

DESIRÉE KNOPPEN, directora del Hub de sostenibilitat d’EADA.

Tant Desirée Knoppen, directora del Hub de sostenibilitat d’EADA, com Enrique Doblas, responsable de transferència del CREAF, coincideixen en l’oportunitat de la cooperació orientada a la sostenibilitat entre ambdues organitzacions.  

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia