Search

Studying spatiotemporal patterns of genetic variation with species distribution models (SDM) in a context of global change

Estación Biológica de Doñana
Estación Biológica de Doñana

L’objectiu del workshop organitzat per la EBD i el CREAF serà el de l’anàlisi dels patrons de variació genètica intraespecífica amb models de distribució d’espècies. Es farà a Sevilla el proper 23 d’octubre a la Estación Biológica de Doñana.

Estación Biológica de Doñana
Estación Biológica de Doñana

La idea és que el component molecular de la biodiversitat, el que ens diu com s’estructura un organisme en la seva àrea de distribució per raons demogràfiques, històriques i adaptatives, és la unitat de treball adequada per estudiar d’una manera més precisa i eficient els canvis en la distribució d’un organisme deguts a canvis en l’ambient (canvi global i climàtic).

S’està treballant en aquesta línia des de fa algun temps arran d’anys d’estudi ecològic, genètic i funcional de poblacions naturals d’Arabidopsis thaliana a la península ibèrica i el nord d’Àfrica. No obstant, el workshop està pensat per a qualsevol tipus d’organisme i el seu enfocament serà molt general.

Els ponents convidats del workshop són:

  • Marie-Josée Fortin, University of Toronto, Canada
  • Gilles Guillot,  Technical University of Denmark, Denmark.
  • Markus Pfenninger,  Forschungszentrum Biodiversitat & Klima, Molekulare Ökologie Gruppe, Germany.
  • Pablo González, EBD-CSIC

Els organitzadors del workshop també donaran una xerrada (Arnald Marcer, CREAF, Xavier Picó, EBD) i es posarà èmfasi en el potencial i importància d’aquesta aproximació, però en particular en els reptes i problemes metodològics per avançar sòlidament en aquesta línia.

DESCARREGA EL PROGRAMA

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia