Search

Teresa Rosas guanya el premi a millor pòster en el 39è Simposi de ‘New Phytologist’

La investigadora del CREAF Teresa Rosas va guanyar el premi al millor pòster en el darrer simposi organitzat per la revista científica. El treball presentat estudia la coordinació entre el transport d’aigua de les plantes i la tipologia de les fulles.

La ciutat anglesa d’Exeter va acollir del 27 al 29 de juny el 39th New Phytologist Symposium, una trobada amb l’objectiu de reunir ecòlegs de camp i modelitzadors d’arreu del món. Un dels reptes més grans al que s’enfronten aquestes dues comunitats de científics és identificar les característiques vegetals més simples i alhora rellevants que reflecteixen la diversitat que observem a la natura. D’aquesta manera es podran millorar els models globals que prediuen com respondran els ecosistemes davant condicions de canvi climàtic.

Durant el desenvolupament del congrés, la Teresa Rosas va exposar la seva investigació i posteriorment l’organització del simposi va considerar el cartell emprat per la investigadora del CREAF mereixedor del guardó a millor pòster. A més, posteriorment la publicació New Phytologist li va fer aquesta entrevista.

L’estudi, realitzat per la Teresa, en Jordi Martínez Vilalta (CREAF-UAB) i en Maurizio Mencuccini (CREAF-ICREA), se centra en buscar, considerant la influència del clima, si el funcionament del transport d’aigua per la planta  està relacionat amb com són i funcionen les seves fulles. Entendre com es coordinen aquests dos nivells (el transport d’aigua és a escala de tota la planta, i les fulles són només un dels seus òrgans), i seleccionar les característiques que descriuen millor el funcionament de la planta en condicions d’estrès hídric, ajudarà a millorar la nostra capacitat de predir canvis en la vegetació en un context de canvi climàtic on es preveuen sequeres més freqüents i intenses.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El recorregut vital de Maurizio Mencuccini (a la imatge, amb camisa blava) inclou períodes estables als Estats Units, Escòcia, Austràlia i Catalunya. D'esq. a dta., Rafael Oliveira (Campinas), Maurizio Mencucini, Lucy Rowland (Exeter), Patrick Meir (Canberra) al Caxiuana National Park, Brasil. Imatge: Maurizio Mencuccini.
Notícies
Adriana Clivillé

Maurizio Mencuccini, el científic nòmada

El gust per la itinerància constant li va despertar a Maurizio Mencucini un professor de la Universitat de Florència, que empenyia constantment els seus estudiants

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia