Search

Tractaments silvícoles en masses en regeneració d’arboç (Arbutus unedo)

Arbutus unedo. Foto: Lídia Quevedo
Arbutus unedo. Foto: Lídia Quevedo

El CREAF organitza una jornada de camp per mostrar les principals millores obtingudes en aplicar una selecció de rebrots en bosquines dominades per arboç en zones cremades.

Arbutus unedo. Foto: Lídia Quevedo
Arbutus unedo. Foto: Lídia Quevedo

En aquesta jornada pretenen mostrar les principals millores obtingudes en aplicar una selecció de rebrots en bosquines dominades per arboç en zones cremades.

Mitjançant una breu introducció teòrica i la visita a les parcel·les on s’han aplicat els tractaments, volem mostrar com els tractaments milloren l’estructura d’aquestes bosquines, accelerant el creixement dels rebrots reservats i reduint la presència de rebrots morts en peu, el que, a més, implica una reducció del risc d’incendi.

A més demostrem com aquests tractaments no comprometen la capacitat de reproducció de l’arboç i que no tenen efectes perjudicials sobre determinats grups faunístics.

DESCARREGA EL PROGRAMA

dissabte 11 d’octubre de 2014

Programa

9.00 h  Trobada a Can Pasqual. Carrer Cavallers, 26 Esparreguera

Benvinguda i sessió teòrica sobre els tractaments de selecció de rebrots en masses d’arboç.

Sr. Anselm Rodrigo i Sra. Lidia Quevedo, CREAF.

10.30 h  Visita a les parcel·les

Sessió pràctica a la zona de camp on s’han fet els tractaments silvícoles. Comparació de l’estructura dels individus d’arboç segons els diferents tractaments aplicats.

Sra. Lídia Quevedo i Sr. Anselm Rodrigo, CREAF.

13.30 h  Cloenda de la Jornada

Lloc de realització

Can Pasqual

Carrer Cavallers, 26

08292 – ESPARREGUERA

Tel.: 654 329 864 (Lídia)

Inscripcions

Caldrà portar esmorzar, aigua i roba de camp. L’organització disposa de cotxes 4×4 per pujar els assistents a les parcel·les.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:

www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

HI COL·LABOREN

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia del Departament d’Agricultura)

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia