Search

Treballes en el món de la gestió de conques fluvials i vols conèixer productes innovadors en aquest camp?

Aquest mes de novembre el projecte europeu WaterInnEU coordinat pel CREAF organitza el seu primer Marketplace E-Pitch Event. 

Riverbasin

Aquest esdeveniment es podrà seguir on-line i serà una bona oportunitat per a que els diferents actors de la Gestió de Conques Fluvials contactin i es coneguin entre ells. Segons els seus organitzadors, un dels objectius serà que els productes i serveis que s’han generat els darrers anys a Europa s’incorporin al món de la gestió de les conques fluvials. Per això, el Marketplace recolzarà directament innovacions europees finançades per la Unió Europea que encara no han pogut sortir al mercat. D’altra banda,  es pretén que els mateixos gestors de conques fluvials coneguin en primera persona els desenvolupadors d’aquestes innovacions i el processos que han donat lloc a aquests nous productes.

Els productes que s’oferiran són una combinació de productes i serveis comercialment disponibles amb models de codi obert. També hi seran presents els propis desenvolupadors que busquen col·laboradors per a poder implantar el seu producte al mercat.

Es podrà seguir on-line i serà una bona oportunitat per a que els diferents actors de la Gestió de Conques Fluvials contactin i es coneguin entre ells.

Si esteu interessats en aquestes innovacions i us agradaria que fossin directament els seus creadors els que us n’expliquin més detalls, podeu assistir al Marketplace E-Pitch Eventdel proper 2 de novembre a partir de les 14h. Durant la sessió virtual d’una hora es faran petites presentacions per part d’un primer grup de desenvolupadors. Serà un esdeveniment web que oferirà l’oportunitat de preguntar i rebre respostes directament dels creadors dels productes:

ADESBA Real Time Control Un sistema de control a temps real totalment automatitzat que minimitza el desbordament de les clavegueres gràcies a una acurada comunicació entre els diferents elements de la xarxa de clavegueram. Això assegura un ús efectiu de tota la capacitat d’emmagatzematge del sistema i per tant ajuda a la reducció del volum d’aigua desbordada. El sistema de control preconfigurat representa un pas endavant per a la ràpida i pràctica implementació d’una xarxa de control del clavegueram. Estat de desenvolupament: Comercialment disponible. Propietari del Producte: SEGNO Industrie Automation GmbH.

Un dels objectius serà que els productes i serveis que s'han generat els darrers anys a Europa s'incorporin al món de la gestió de les conques fluvials.

ASR-Coastal (Recuperació i Emmagatzematge en Aqüífers, ASR en anglès)Una innovadora tecnologia ASR que ajuda a protegir el subministrament d’aigua dolça en zones costaneres. L’ASR permet que l’excés d’aigua que es produeix durant els períodes humits (pluja, escorrentia superficial, etc.) es filtri i s’emmagatzemi en pous, i que després es pugui bombejar a la superfície durant els períodes més secs. Combinant el sistema de filtració amb una tecnologia molt especialitzada de dessalinització per osmosi inversa s’aconsegueix recuperar d’un 29 a un 100% de l’aigua dolça i a més redueix el risc de la intrusió d’aigua marina i de subsidència als aqüífers. Estat de desenvolupament: Comercialment disponible. Propietari del Producte: KWR Watercycle Research Institute.

AQUASURVEYAjuda els usuaris a través de tots els passos necessaris en la recopilació de dades en els estudis de camp: des del disseny de l’estudi de la zona, amb la pròpia recol·lecció de dades a partir de dispositius mòbils, fins a la integració d’aquesta informació recollida en aplicacions estadístiques o de SIG. L’eina ha estat enfocada especialment cap al sector de l’aigua, i pot ser usada en dispositius portàtils petits com un telèfon intel·ligent en zones rurals, fins i tot allà on no hi ha connexió a internet (a través de l’opció off-line). El simple funcionament d’aquest recurs permet que l’estudi el puguin dur a terme persones no expertes, la qual cosa fa possible una major cobertura amb costos reduïts. Estat de desenvolupament: Versió Beta. Llicència: Lliure, programari lliure. Propietari del Producte: JRC.

El Marketplace recolzarà directament innovacions europees finançades per la Unió Europea que encara no han pogut sortir al mercat.

WEISS (Water Emission Inventory planning Support System) Un paquet de software que permet mesurar i analitzar les fonts d’emissió localitzades i difuses i el posterior transport de la contaminació a les aigües superficials. Hi ha tres mòduls: el primer tracta de la distribució espacial de les emissions; el segon representa totes les rutes de transport importants, incloses les descàrregues directes; i el tercer permet l’anàlisi completa dels resultats, incloent recursos visualment atractius (mapes i taules) per a les entitats espacials específiques de cada node de la ruta de transport. El programari també permet l’emmagatzematge i la comparació dels resultats al llarg de molts anys, i la creació i modelització d’escenaris com a part de la presa de decisions. Estat de desenvolupament: Comercialment disponible. Propietari del Producte: VITO – Flemish Institute for Technological Research, VMM – Flemish Environment Agency.

En cas que hi vulgueu assistir, si us plau registreu-vos per reservar plaça a través d’aquest formulari de registre.  

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Himenòpter polinitzant la flor d'una malva comuna. Imatge: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Està desapareixent la primavera? 

Vivaldi va composar els seus quatre concerts de Les quatre estacions pels voltants de l’any 1721. En aquell moment estava molt clara la separació en quatre blocs segons la meteorologia, l’estat de la fauna i la flora, o l’astronomia. En canvi, ara, sembla que aquesta separació és cada cop més difusa a causa del canvi climàtic.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia