Search

Un estudi valorarà si és viable produir calor a partir de biomassa forestal i residus de la vinya al Penedès-Garraf

Surt a compte utilitzar els residus de la vinya per produir calor?
Surt a compte utilitzar els residus de la vinya per produir calor?

El CREAF col·labora en l’estudi com a centre de referència en recerca i aplicacions forestals.

Surt a compte utilitzar els residus de la vinya per produir calor?
Surt a compte utilitzar els residus de la vinya per produir calor?

La Federació ADF Penedès-Garraf en col·laboració amb la consultoria en eficiència energètica CEFINER, l’empresa de reciclatge de biomassa MONRESER, l’ADV de St. Llorenç d’Hortons, i propietaris del sector han tirat endavant amb aquest projecte per valorar la possibilitat d’utilització de la biomassa forestal i dels residus de vinya (restes de poda, ceps envellits) per a la producció d’energia tèrmica en nuclis rurals d’aquestes comarques. Tots ells comptaran amb l’assessorament del CREAF com a centre de referència en recerca i aplicacions forestals.

L’estudi, finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, realitzarà un anàlisi de la disponibilitat i distribució en el territori d’aquest recurs. A més, el projecte ha escollit el municipi de St. Llorenç d’Hortons per a fer un anàlisi acurat de possibles mesures de millora de l’eficiència energètica i calcular la petjada de carboni que pot representar l’ús d’aquest recurs en comparació amb els combustibles fòssils.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Domini públic.
Notícies
Alba Gimbert

Com prevenir incendis forestals a les urbanitzacions

El CREAF en col·laboració amb l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA) de la Diputació de Barcelona ha creat un manual que recull bones pràctiques a l’hora de plantejar, fer i mantenir una franja perimetral de protecció contra els incendis forestals al voltant de nuclis urbans.

Un granger que sosté una cistella plena de raïms vermells de la collita a les vinyes de Requena-Utiel, València, Espanya. Foto: IRTA
Notícies
CREAF

Com afecta el canvi climàtic a la vinya?

El cultiu de la vinya és resistent i adaptat al territori mediterrani, calorós i àrid. A Catalunya, ocupa 53.000 hectàrees, que equivalen al 3% de

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia