“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3

El programa dedica un reportatge als insectes i la seva importància en el present i futur de la societat i el medi natural. Des de l’alimentació, el manteniments dels ecosistemes, la pol·linització o la resolució d’assassinats.

quèquicom

El passat 23 d’octubre, en Jordi Bosch, ecòleg del CREAF, va participar en el programa dedicat a la ciència ‘Quèquicom’ que s’emet al canal 33. En aquesta edició, titulada Insectes que ens donen ales, s’indagava en el món d’aquests petits invertebrats i com de necessaris són.

Durant el reportatge, el Dr. Bosch va fer una sortida als camps experimentals del Garraf amb el periodista Pere Renom. Segons els estudis que ha fet el seu equip, explicava, “una espècie de pol·linitzador visita un promig de quatre o cinc plantes, sent el romaní, la farigola i l’estepa blanca les més visitades en una hectàrea de brolla; al mateix temps una planta pot rebre unes 26 espècies diferents de pol·linitzadors”. L’investigador també va fer menció a la població d’abelles que s’hi troben: “al Garraf s’han trobat 133 espècies d’abelles, que són els pol·linitzadors més eficaços dels que hi habiten”.

Podeu recuperar-lo en aquest enllaç.

 

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Eriçó a la fuga

Els eriçons de mar o garotes són animals herbívors, claus en la xarxa tròfica del fons marí. Van pasturant intensivament i mantenen aquests ecosistemes en

Flavipanurgus venustus, l'abella especialista que només s'alimenta de l’estepa cresta (Cistus crispus). Té un cervell gran i viu de manera solitària. Crèdit: Curro Molina (Copyright).
Notícies
Veronica Couto Antelo

Les abelles amb dietes especialitzades tenen el cervell més gran

L’abella solitària Flavipanurgus venustus viatja pels matolls mediterranis, s’apropa a una flor, olora una altra, però s’alimenta exclusivament de l’estepa cresta (Cistus crispus). Memoritza el color rosa

Marmota alpina a Vallter (Catalunya) aquest agost de 2020. S’observa que ja té un pes adequat per tornar a començar la hibernació al setembre. Crèdit: Verónica Couto.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Les marmotes es comuniquen mitjançant dialectes

Un equip de recerca europeu ha estudiat quatre poblacions de marmotes alpines als Pirineus catalans i francesos i ha trobat que cadascuna emet crits d’alarma

Coneixement
Corina Basnou

Les abelles tenen feina

Som a l’any u després de la primera pandèmia. Tot el planeta està ocupat per humans que encara creuen en el PIB … Tot? No!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia