Search

VÍDEO: Està desapareixent el pi roig de la serra de Prades?

El nuevo video del CREAF está disponible en el canal Youtube
El nuevo video del CREAF está disponible en el canal Youtube

Us presentem el primer vídeo pilot del CREAF (subtitulat en català i castellà). L’objectiu d’aquests clips és de donar la possibilitat de fer-se una idea ràpida, clara i senzilla de les coses que estudiem, en un format més atractiu. Durant el proper any, produirem alguns vídeos més de projectes, curiositats, metodologies, respostes d’ecologia, etc.

El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube
El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube

 

Josep Barba, investigador del CREAF, es pregunta si el pi roig està desapareixent de la serra de Prades. Sembla que a escala mundial està havent un increment d’episodis de mortalitat i hi ha qui associa això al canvi climàtic. En el CREAF ho estem estudiant a un bosc mixt de pi roig (Pinus sylvestris) i alzina (Quercus ilex) de la serra de Prades que ha estat força afectat per episodis de sequera.

El vídeo té incorporats subtítols en castellà i en català (i pròximament en anglès). Els subtítols no només són útils per a les traduccions, sinó també perquè puguin accedir als vídeos les persones amb dificultats auditives, de manera que els seguirem fent en endavant.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia