VÍDEO: Està desapareixent el pi roig de la serra de Prades?

El nuevo video del CREAF está disponible en el canal Youtube
El nuevo video del CREAF está disponible en el canal Youtube

Us presentem el primer vídeo pilot del CREAF (subtitulat en català i castellà). L’objectiu d’aquests clips és de donar la possibilitat de fer-se una idea ràpida, clara i senzilla de les coses que estudiem, en un format més atractiu. Durant el proper any, produirem alguns vídeos més de projectes, curiositats, metodologies, respostes d’ecologia, etc.

El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube
El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube

 

Josep Barba, investigador del CREAF, es pregunta si el pi roig està desapareixent de la serra de Prades. Sembla que a escala mundial està havent un increment d’episodis de mortalitat i hi ha qui associa això al canvi climàtic. En el CREAF ho estem estudiant a un bosc mixt de pi roig (Pinus sylvestris) i alzina (Quercus ilex) de la serra de Prades que ha estat força afectat per episodis de sequera.

El vídeo té incorporats subtítols en castellà i en català (i pròximament en anglès). Els subtítols no només són útils per a les traduccions, sinó també perquè puguin accedir als vídeos les persones amb dificultats auditives, de manera que els seguirem fent en endavant.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia