Vídeos i presentacions de la Jornada “Què hem après dels grans incendis de 1994”

Diapositiva de la presentació de Vicent Altava.
Diapositiva de la presentació de Vicent Altava.

Ja podeu consultar les gravacions de les ponències de la XI Jornada CREAF-SCB-ICHN, celebrada l’11 de novembre d’enguany a la seu del IEC, amb el títol “Què hem après dels grans incendis del 1994”.

Diapositiva de la presentació de Vicent Altava.
Diapositiva de la presentació de Vicent Altava.

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha penjat en el seu canal de Youtube els vídeos de la jornada de commemoració dels 20 anys dels grans incendis de la Catalunya central, celebrada al mes de novembre. Els vídeos permeten seguir els continguts a les persones interessades que no van poder assistir-hi, perquè mostren les presentacions amb la veu en off dels ponents. Podeu veure aquesta llista de reproducció a continuació:

D’altra banda, el portal Ruralcat, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, ha penjat algunes d’aquestes mateixes presentacions en format PDF, per a qui se les vulgui descarregar. Properament s’espera rebre les que falten i també es posaran a disposició pública.

Paco Lloret – CREAF i UAB: Canvi global i règim d’incendis a Catalunya. (Ponència inaugural).

Vincent Altava – SMC: El Clima Mediterrani, el canvi climàtic i l’augment del perill d’incendi.

Jordi Riera – OTPMIF (Diputació de Barcelona): Quinze anys impulsant projectes de millora d’hàbitats afectats per pertorbacions i fomentant la gestió forestal per a la prevenció d’incendis.

Lluís Brotons – CTFC i CREAF: Imaginant el futur dels nostres boscos: generació d’escenaris de paisatge com a eina de planificació del risc d’incendi.

Anselm Rodrigo – CREAF i UAB: Fauna i foc: sobreviure al foc és només el principi.

Jordi Notó – periodista: Que el foc no tapi el bosc. Com comunicar notícies sobre incendis.

Lourdes Hernández – WWF España: Participación pública e implicación social en la prevención de incendios.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia