Search

WaterInnEU organitza un esdeveniment sobre l’aplicació d’estàndards al sector de l’aigua

WaterInnEU project
WaterInnEU project

El proper 10 de febrer de 2016 el projecte europeu WaterInnEU coordinat pel CREAF organitzarà un esdeveniment en el marc de la 3ª EIP on Water Conference. L’acte es celebrarà a Leeuwarden (Països Baixos) a càrrec de Lluís Pesquer, tècnic del projecte.

WaterInnEU project
WaterInnEU project

Per tercer any consecutiu tindrà lloc la EIP Water Conference, enguany titulada “How is water innovation succeeding in Europe?”. Un dels meetings previs a la conferència, el 9 de febrer, serà a càrrec del tècnic Lluís Pesquer, com a representant del projecte europeu WaterInnEU que coordina el CREAF. En la xerrada, titulada “River Basin Standards Interoperability Pilot”, Pesquer parlarà de com millorar la gestió de les conques hidrogràfiques a nivell d’Europa aplicant estàndards geoespacials OGC en la comunitat de l’aigua. Els exemples que exposarà en el marc del projecte WaterInnEU són els pilots de la conca del riu Escalda i la conca del riu Marista, on hi realitzen proves d’interoperabilitat.

El congrés agruparà un gran nombre de professionals del sector de l’aigua i la innovació i serà un punt de sortida de moltes oportunitats tant a nivell d’Europa com del planeta. A més, permetrà desenvolupar noves polítiques en el sector de la innovació i l’aigua i a la vegada eliminar les barreres amb les que sovint es topa aquest sector.

L’EIP Water Conference fa una convocatòria pública per renovar el Grup Directiu per als propers tres anys. Un cop passada la primera fase, amb aquesta crida es volen involucrar altres membres interessats en formar part d’aquest grup, juntament amb els membres que ja participen des de la primera fase.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Himenòpter polinitzant la flor d'una malva comuna. Imatge: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Està desapareixent la primavera? 

Vivaldi va composar els seus quatre concerts de Les quatre estacions pels voltants de l’any 1721. En aquell moment estava molt clara la separació en quatre blocs segons la meteorologia, l’estat de la fauna i la flora, o l’astronomia. En canvi, ara, sembla que aquesta separació és cada cop més difusa a causa del canvi climàtic.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia