Albert Vilà Cabrera, un ecòleg del canvi climàtic, nou National Geographic Explorer

La ciència que impulsa l’investigador del CREAF Albert Vilà Cabrera posa en focus en la gestió i la conservació lligada al canvi climàtic, a regions tan allunyades com la mediterrània i la tropical. Imatge: Domini públic.
La ciència que impulsa l’investigador del CREAF Albert Vilà Cabrera posa en focus en la gestió i la conservació lligada al canvi climàtic, a regions tan allunyades com la mediterrània i la tropical. Imatge: Domini públic.

La ciència que impulsa l’investigador del CREAF Albert Vilà Cabrera posa en focus en la gestió i la conservació lligada al canvi climàtic, a la regió mediterrània. En concret, s’orienta a entendre com es regula la vegetació terrestre en un context d’escalfament global i de canvi d’usos del sòl. Per això, treballa en un espai d’intersecció entre l’ecologia i la biogeografia: aborda una nova línia de recerca en què combina el desenvolupament teòric amb estudis de camp, anàlisi de grans conjunts de dades i els últims enfocaments moleculars.  

El potencial i l’originalitat d’aquest treball ha fet que l’Albert Vilà Cabrera hagi sigut distingit recentment National Geographic Explorer. En paraules d’aquesta societat internacional, els exploradors perceben la diferència entre el món tal com és i com podria ser, per això, actuen a través de la ciència, la indagació, l’educació i la narració d’històries per contribuir a entendre la nostra terra, l’oceà, la vida silvestre i les cultures i l’enginy humans. “Els mou alguna cosa més gran que ells mateixos”, segons l’organització mundial compromesa amb protegir l’entorn. Una de les accions principals de l’organització és, per tant, invertir en una comunitat global i diversa d’artífexs del canvi al nostre entorn natural.

Com a explorador de National Geographic, està estudiant les interaccions entre els arbres i la biota del sòl (invertebrats i fongs) que sustenten l’equilibri de carboni i nutrients de l’ecosistema en boscos alterats per usos passats de la terra i l’estrès de la sequera.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia