El CREAF i la Fundació Ship2B s’uneixen per promoure la innovació en sostenibilitat basada en la ciència

Imatge de Tech4Climate de Ship2b
Imatge de Tech4Climate de Ship2b

El CREAF i la Fundació Ship2B construeixen una aliança estratègica per impulsar una nova economia basada en el model de quàdruple hèlix, sostenible i rigorosa basada en els darrers avenços de recerca científica, mitjançant la signatura d’un conveni marc de col·laboració. L’objectiu és impulsar i potenciar la transferència de coneixement científic i tecnologia per promoure la innovació i el desenvolupament d’una nova economia verda d’impacte basada en la ciència d’excel·lència.

L’aliança s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), sumant esforços per fer front i donar resposta a les problemàtiques i grans reptes socials, econòmics i mediambientals globals als què ens enfrontem. A través d’una transferència sostenible, responsable i basada en evidència científica, es promourà el desenvolupament de spin-offs o start-ups d’impacte per a la societat, la seva economia productiva i el planeta.

En aquest context, Ship2B ajudarà a promoure la valorització de la investigació científica en ecologia realitzada a CREAF i la seva transferència a l’economia, a través del desenvolupament de futures spin-offs científico-ambientals d’impacte en l’àmbit del canvi global, la biodiversitat, la sostenibilitat i el medi ambient en global.

Segons Joan Pino, Director del CREAF, “des del CREAF creiem fermament en l’impacte potencial d’aquesta aliança estratègica en àmbits tan diferents com l’econòmic, el social i l’ambiental. Ens comprometem a impulsar-la sumant esforços amb Ship2B.”

Laboratori de startups pel clima

CREAF s’uneix a més com a partner estratègic de coneixement científic al Lab S2B Tech4Climate, programa d’acceleració per a startups d’impacte mediambiental de la Fundació Ship2B. Per això, en el marc d’aquest conveni, una de les primeres accions conjuntes que han realitzat les dues organitzacions va ser la col·laboració a les convocatòries de S2B Tech4Climate 2020 i ara aquesta col·laboració segueix amb el llançament de la 13a convocatòria el 2022. L’objectiu és “promoure lʻeconomia dʻimpacte social i mediambiental de manera conjunta”, expliquen des de les dues organitzacions.

Segons Clara Navarro, cofundadora i directora general de Fundació Ship2B, “per a nosaltres, la incorporació de CREAF com a soci estratègic del nostre programa d‟acceleració suposa incorporar excel·lència científica al nostre programa. CREAF és un important aliat per definir els reptes mediambientals actuals a què ens enfrontem i les possibles tendències i solucions. Apropem als nostres startups accelerades als experts del CREAF, buscant un doble benefici: que les startups puguin beneficiar-se de l’experiència i els coneixements dels mentors del CREAF que vulguin implicar-se; i que el personal del CREAF visualitzi el funcionament real d’una startup, amb els reptes que implica, i que són molt similars als que trobareu en una potencial spin-off que fonen. Aquestes petites col·laboracions poden acabar cristal·litzant en projectes conjunts o aliances. Així mateix, volem ajudar CREAF en el procés de transferència tecnològica, aconsellant els seus investigadors i convidant-los a formar part del procés d’acceleració”.

Clara Navarro i Joan Pino en el moment de la signatura

S2B Tech4Climate és un programa d’acceleració per a startups innovadores i de base tecnològica que desenvolupen solucions en l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient per resoldre reptes com la conservació de l’ecosistema integral de l’aigua, la contribució a la sostenibilitat energètica, el foment de les energies renovables i el seu emmagatzematge, les solucions per mitigar o adaptar-se al canvi climàtic, la reducció de la petjada de carboni, l’impuls dels models d’economia circular i residu zero, la digitalització de processos energètics o relacionats amb la gestió de l’aigua, el foment de nous models de negoci sostenibles, la implementació de models col·laboratius per generar consciència a la comunitat i promoure el consum responsable, el foment de la biodiversitat i la promoció de solucions basades en la natura, l’increment de la qualitat de vida a les ciutats , etc.

En aquest context, “des del CREAF ens unim al programa ja que creiem fermament que el coneixement generat al nostre centre, com a experts en canvi global, pot ajudar les persones emprenedores a enfortir el valor afegit de la seva proposta de valor en base a evidència científica, maximitzant així el seu impacte social i econòmic. Aquest acostament contribuirà, alhora, a alinear la nostra investigació a les necessitats d’una societat cada cop més compromesa amb el medi ambient”, assegura Joaquim Escobar, Gerent del CREAF.

Articles relacionats

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia