Search

Jornades de debat i intercanvi del projecte MENFRI a Tunísia

La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI
La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI

La 2a Setmana d’Innovació i Desenvolupament dels Boscos Mediterranis va tenir lloc del passat 12 al 14 de maig a Tunísia. Aquestes van ser unes jornades organitzades dins el marc del projecte MENFRI, coordinat pel CREAF, amb l’objectiu de reunir els diferents actors relacionats amb els boscos —polítics, empresaris, propietaris, investigadors, ONGs, i gent que en viu directament.

La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI
La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI

Passar de les paraules a les accions per poder trobar i aplicar idees innovadores en el sector forestal. Aquesta és la conclusió a la que s’arribà i l’objectiu final del projecte MENFRI, que pretén implicar els principals actors relacionats amb el bosc mediterrani en trobar solucions sostenibles i econòmicament viables per les comunitats que viuen d’aquest bosc.

L’investigador del CREAF i del coordinador de MENFRI, l’Enrique Doblas Miranda, destacava que l’única manera de fer front a la degradació dels boscos mediterranis és “detectant tots els interessos i amenaces a les que els boscos s’enfronten, i afrontant-les des d’un punt de vista comú”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Notícies
Adriana Clivillé

Com acompanyar el bosc mediterrani davant les pertorbacions del canvi climàtic

Les solucions i el debat sobre com enfortir la resiliència forestal a la conca mediterrània han aplegat fins a 40 persones al curs que el CREAF i CIHEAM Zaragoza han organitzat, amb la col·laboració d’EFI. Hi han participat responsables de presa de decisions d’Albània, Alemanya, Algèria, Espanya, Itàlia, Líban, Malta, Marroc, Portugal, Tunísia i Turquia.

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Silvopastura mitjançant cabres a La petita granja de Clareta, Sant Mateu de Bages. Imatge: Veronica Couto
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què és la silvopastura?

Quan parlem de pastura acostumem a imaginar-nos bestiar que campa àmpliament pels prats verds, però no és l’únic cas. També existeix la silvopastura, on els animals campen per boscos i matollars.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia