Search

Raül Romeva visita el CREAF

Raül Romeva ha estat rebut per una comitiva formada pel director, el gerent, l'ex-director, la coordinadora científica, la responsable d'impacte, de l'oficina de projectes internacionals i de comunicació. Foto: CREAF.
Raül Romeva ha estat rebut per una comitiva formada pel director, el gerent, l'ex-director, la coordinadora científica, la responsable d'impacte, de l'oficina de projectes internacionals i de comunicació. Foto: CREAF.

Raül Romeva, Vicesecretari General de Prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha realitzat una visita al CREAF amb l’objectiu de conèixer de prop la tasca de recerca que desenvolupem. Durant la seva estada al centre, Romeva ha estat rebut per una comitiva formada pel director, el gerent, l’ex-director, la coordinadora científica, la responsable d’impacte, de l’oficina de projectes internacionals i de comunicació, que l’han guiat a través de les diferents àrees de treball.  

Romeva ha fet palès que és fonamental establir aliances entre totes les àrees del coneixement, així com fomentar un treball conjunt que trenqui les sitges del coneixement. És aquest context el que permet que les diferents disciplines parlin entre elles per trobar solucions a problemes tant complexos com els relacionats amb la crisi ecosocial. 

Aliances entre ciència i polítiques

Romeva ha expressat un gran interès en teixir noves aliances, sobretot en l'àrea mediterrània, i entendre com la recerca pot contribuir en l'elaboració de polítiques.

En el seu rol de Vicesecretari General de Prospectiva, Agenda 2030, Romeva ha expressat un gran interès en teixir noves aliances, sobretot en l’àrea mediterrània, i en entendre com la recerca científica pot contribuir de manera efectiva en l’elaboració de polítiques que abordin aquests reptes comuns. En aquest sentit, l’estratègia que el CREAF està duent a terme a tota la conca mediterrània, el MedCREAF, li ha semblat especialment rellevant i hem compartit aquesta idea conjunta de treballar de manera més coordinada i interdisciplinària si es vol avançar en els objectius de desenvolupament sostenible establerts en l’Agenda 2030. 

Raül Romeva i Joan Pino, director del CREAF durant la visita del representant d'Esquerra Republicana de Catalunya al centre. Foto: CREAF.
Raül Romeva i Joan Pino, director del CREAF durant la visita del representant d’Esquerra Republicana de Catalunya al centre. Foto: CREAF.

Durant la seva visita al CREAF, Romeva ha tingut l’oportunitat de conèixer les instal·lacions del centre, així com les grans fites assolides en la recerca sobre canvi climàtic i biodiversitat. A més, s’han abordat les barreres i els reptes que enfronta tant el centre com el sector de la recerca en aquests àmbits tan rellevants per a la societat.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Els grups sobre diplomàcia científica promoguts per la Comissió Europea treballen amb metodologies de co-creació i estan integrats per professionals d'àmbits de coneixement de la comunitat científica, la diplomàcia i la gestió pública internacionals. Imatge: cedida.
Notícies
Adriana Clivillé

La coordinadora científica del CREAF, Alícia Pérez-Porro, intervé en la definició del marc europeu de diplomàcia científica

Donar forma a normatives, directrius polítiques i plans d’acció vinculants requereix connectar coneixement transversal que inclogui la ciència, la diplomàcia i la gestió pública. Aquest és l’embrió d’una sèrie de 5 grups de treball impulsats per la Comissió Europea en què intervé Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia